Fiskesuppe med karri
Du trenger til 4 personer:
6- 800 gram fiskefilet (torsk eller laks)/ 1 purre/ 3 gulrøtter/ 1 knollselleri/ 1 stor løk/ 4 ss margarin/ karri/ 1- 2 ts sitronsaft fra presset sitron/ 3 ss siktet speltmel/ vann.
Fremgangsmåte:
Kutt fiskefilet i terninger. Kutt purre i ringer, gulrøtter og knollselleri i staver. Finhakk løken. Smelt margarin i gryte/ kasserolle. Surr løk og margarin blank. Tilsett 1/4 ts karri. Dryss over 3 ss siktet speltmel. Spe videre med 1,5 l vann.
Tilsett 2 blokker fiskebuljong, 2 ss tomatpure samt selleri og purre. Kok det hele ca 10 min. La fisken trekke i suppa de siste minuttene. Ha tilslutt i 3 dl fløte, melk eller kokosmelk. Smak til med salt, pepper, karri og litt sitronsaft.
NB! Suppa kan lages uten fløte/ melk, som på bildet under. Evt kan man helt mot slutten blande i 3-4 ss rømme.