1

Omega 3 brød (Hexeberg)

For nesten eksakt et år siden kom det oppskrift på proteinbrød her på sida. Brødet som presenteres i dag ligner, men er hakket “mykere” i konsistens, noe som passer meg bra. Barn kan være noe skeptisk til brød som inneholder mye kjerner (= er “frøete”). Dette brødet kan imidlertid fungere og hos de små, men det vet man visst aldri med sikkerhet før man har testet det ut. Brødet er en variant av dr. Sofie Hexeberg/Birthe Storakers Omega- 3-brød. Fikk det servert at svigermor på Vesterålstur. Den opprinnelige oppskriften inneholder 50 gram hasselnøtter, disse er byttet ut med solsikkekjerner for å unngå nøttesmak. Liker du nøttesmak, kjører du bare på med nøtter.

Du trenger til 1 brød:
200 g linfrø/ 50 g sesamfrø/ 50 g solsikkekjerner/50 g Fibrex (helsekost. Om du ikke har dette, kan det byttes med malte nøtter eller frø)/ 2 ss bakepulver/ 50 g smør/ 1 dl kremfløte/ 6 egg/ 1 boks Creme Fraiche

Fremgangsmåte:
Knus linfrø i en blender til mel, ha dette i en stor bolle. Knus videre sesamfrø og solsikkekjerner, ha i. Rør inn Fibrex og bakepulver. Smelt smør i en gryte, rør inn fløten. Ha egg og Creme Fraiche i en bolle, bland med stavmikser til en glatt masse. Rør smørblandingen inn i det tørre, rør deretter inn eggeblandingen. La svelle i 5 minutter. Ha røren i en bakepapirkledt brødform som rommer minst 2 liter. Stek på nederste rille ved 190 grader i ca 1 time og 20 minutter. Avkjøl på rist.