1

Laks med tomatsaus og pasta

Denne lakseretten er rask og enkel og lage, passer i en hverdag full av aktiviteter:)

Du trenger til 4 personer:
800 g skinn- og beinfri filét av laks/ 1 ts salt/ 1 ts grovmalt pepper/ 2 ss olivenolje/ 1-2 røde chilipepper/ 2 hvitløksbåter/ 1 løk/ 8 modne tomater/ 1/2 potte frisk basilikum/ 4 porsjoner pasta, gjerne fullkorn

Fremgangsmåte:
Lag først tomatsaus:
Splitt chilipepper og fjern frø og stilk. Skrell hvitløk og løk, del dem. Grovhakk dette i hurtigmikser, eller finhakk, for hånd.

Tilsett delte tomater, basilikum, olivenolje og salt. Kjør maskinen i ytterligere noen sekunder, til tomatene er grovhakket. Eller hakk tomatene for hånd og tilsett det øvrige.

Kok sausen ved moderat varme uten lokk, til sausen tykner. Rør av og til.

Kok pasta i rikelig med lettsaltet vann, sjekk koketiden på pakken. La den renne godt av. Bland eventuelt inn litt olivenolje.

Skyll og tørk laksen. Skjær den i store terninger som drysses med salt og pepper. Varm litt olje i stekepanne og stek filetterningene forsiktig i et par minutter. Ta dem ut av pannen. (Du kan også la være å steke laksen, heller la den trekke i tomatsausen til den er kokt). Legg fisketerningene i sausen og la dem bli forsiktig gjennomvarme. Fordel det hele på porsjonstallerkener, eller server rett fra gryte og panne. Pynt gjerne med frisk basilikum.

Fra www.godfisk.no