Lammekoteletter med timiansmør
Søndager er gode dager. Vi legger ofte opp til å ha minst mulig planer, og gjør akkurat det vi vil. Her kommer en rett som veldig fint kan passe på en søndag. Ikke for det, man kan godt spise den på en tirsdag eller en annen dag, tar litt over 30 minutter å lage. Timiansmøret gjør retten god, veldig veldig god:) NB, retten er merket blodsukkervennlig. Da gjelder det at du bytter ut poteter med mer squash/ gjerne aubergine. Lykke til;)
Du trenger til 4 personer:
8 stk lammekotelett/ 2 ss olivenolje/ 1 ts salt / ½ ts grovmalt pepper/ 100 g smør/ 2 båter hvitløk/ 2 ss sitronsaft (fra sitron, ikke konsentrat/ 1 ss hakket frisk timian/ ½ ts pepper/ 6-8 poteter/ 8 sjampinjonger/ 3 tomater/ 1/2 squash/ basilikumblader.
Fremgangsmåte:
Rør smøret mykt. Tilsett knust hvitløk, sitronsaft, timian og pepper og rør godt sammen. Lag en rull av smøret, pakk det i folie og legg i kjøleskapet. Kryddersmøret holder seg i kjøleskapet i mange dager.
Fortsett med tilbehøret. Vask og skrell poteter. Skjær poteter, sjampinjonger, tomater og squash i skiver. Start med potetene. Stek de i smør/ olje i panne. Tilsett etter hvert sjampinjong, squash og tomater. Stek til potetene er møre.
Stek kotelettene pent brune i olivenolje og dryss over salt og pepper. Skjær biter av timiansmøret og legg på kotelettene. Så utrolig godt!!!!