Kjøttkaker og gresk salat
Ja, hvorfor ikke? Kjøttkaker med potet, gulrøtter, grønnerterstuing og tyttebær er jo fortsatt veldig godt, men det kan tidvis være kjekt å variere tilbehøret. I dag ble det derfor kjøttkaker med gresk salat og ovnsstekte poteter.
Du trenger til 4 personer:
Kjøttkaker: 500 gram karbonadedeig/ 1 1/2 ts salt/ 1/4 ts pepper/ 1/4 ts muskat/ 1/4 ts ingefær/ 2 1/2 ss potetmel/ 2- 2 1/2 dl melk/ 1 egg
Gresk salat: 2 tomater/ 1/2 agurk/ 1/2 rødløk/ 4 blader issalat/ 1 glass fetaost i olje/ 1 glass oliven (sorte eller grønne, valgfritt)
Poteter: Poteter til 4/ rosmarin/ salt og pepper/ olje
Fremgangsmåte:
Vask poteter, del de i båter. Sett på kok. Lag farsen til kjøttkakene: Bruk gjerne en foodprosessor. Bland karbonadedeig og salt. Bland inn krydder, potetmel og egg. Spe med melk, litt om gangen. Farsen skal ikke bli for løs. Slå vannet av potetene. Legg poteter i form smurt med olje. Ringle over olivenolje, dryss over rosmarin, salt og pepper.
Lag kjøttkaker ved å bruke 2 skjeer. Ha en kopp vann stående som du skyller skjeene i, så klistrer ikke farsen seg. Stek kakene i litt smør i panne. Du ser når de er halvstekte, da snur du de.
Lag gresk salat. Skjær tomat og agurk i skiver, rødløk i ringer. Bland sammen med salat, fetaost og oliven.
Kjøttkakene kan iblandes det krydderet en ønsker, alt etter tilbehør.