Torskerett med ost
NB! Oppskrifta står under “blodsukkervennlig mat”. Dette gjelder i størst grad når man velger salat evt annet tilbehør til;)
Fisk bakt i ovn er veldig godt. En kan stort sett bruke det en finner i kjøleskapet. Her er en oppskrift med mange gode smaker.
Du trenger til 4 personer:
800 gram torskefilet/ 1/2 rød paprika/ 2- 3 tomater/ 1/2 purre/ 3 persillekvaster/ Litt olje el smør/ Salt og pepper/ 200 gram Jarlsbergost/ Poteter eller ris hvis ønskelig. Salat for mer stabilt blodsukker.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Sett på ris eller poteter hvis du vil ha det til. Smør ei ildfast form med smør eller olje. Kutt torskefilet i passe stykker. Legg disse i forma, krydre med litt salt og pepper. Kutt paprika i staver, tomater i skiver og purre i ringer.
Finhakk persille, rasp ost. Legg grønnsaker og hakket persille lagvis i forma, tomater på toppen.
Strø over ost. Stekes midt i ovnen i 20- 25 min. Sjekk at retten er ferdig ved å dele fisken med en gaffel. Den skal være helt hvit inni. Spises med poteter eller ris hvis en ønsker. Velbekomme;)