1

Torsk med potet- og fløtesaus

Saus, fisk og grønnsaker i ett! Denne kan godt falle i smak hos både større og mindre mennesker (man vet jo aldri helt før man har prøvd med de minste). Lages i ei stor stekepanne, evt i wokpanne/ stor kasserolle, noe som betyr mindre oppvask:) Lykke til.

Til 2 store og 2 små trenger du:
4 torskefileter (tilsammen ca 800 gram filet)/ 7-8 poteter/ 2 stk fenikkel/ 2 gulrøtter/ 1 pk matfløte/ 1 rødløk/ 4 ss smør til steking/ Salt og pepper/ 2 ss rødt pepper (hvis du har).

Fremgangsmåte:
Skrell løk, gulrot og poteter (hvis “Amadinepoteter” eller nypoteter trenger de bare å vaskes, ikke skrelles). Skjær løk, gulrot, fenikkel og potet i skiver/ staver. Kutt torsk i biter. Ha grønnsakene i ei stekepanne, stek med smør i 3- 4 min. Hell på fløte, la koke under lokk ca 10 min til poteten er ferdig (den kan trenge 15 min, kjenn etter med gaffel om de er myke). Legg fisk i biter på toppen, dryss på rødt eller vanlig pepper. Legg lokk på, la fisken dampe ferdig, 5-10 minutter. Fisken skal være hvit inni. Hvis blank, damp den litt til. Smak til med salt/ pepper. Server.