1

Norsk fiskesuppe

En klassiker. Enklere og raskere enn man tror.

Du trenger til 4 personer:
500 g fiskefilet, vi brukte laks og torsk/ Gjerne ca 20 reker/ 2 gulrøtter/ 1 liten løk/ 1 liten purre/ 1 liter fiskekraft eller fiskebuljong/ 4 ss meierismør/ 4 ss hvetemel/ 2 dl melk/ 0,5 dl rømme/ 1 ss gressløk

Fremgangsmåte:
Kutt gulrøtter i terninger, grovhakk løk. Purre i ringer.

Kutt fisken i terninger. Kok grønnsakene nesten møre i fiskekraften. Lag jevning av smør og hvetemel i en annen kasserolle. Spe med melk. Bland jevninga i fiskekrafta under omrøring. La fisken trekke i suppen til den er kokt, tar kun ca 5 min. Visp rømmen inn i suppen. Kok opp og server med et dryss av finklippet gressløk. Serveres som den er, eller med ferskt brød eller foccachia. Gled dere:)