1

Stekt laks med sitronsaus

Når middagen kommer plutselig på er det godt å ha gode blogger å ty til for raskt å finne gode oppskrifter. Ære være TRNEs mektige MATblogg, der har vi mang en gang funnet supre oppskrifter.

Denne lakseretten var skikkelig god. Til 4 personer trenger du:
Ca 800 g laksefilet/ 2 ss smør/ 50 g sellerirot/ 1 rød paprika/ 4 gulrøtter/ 1 hvitløksbåt/ 2 vårløk/ 2 dl fiskebuljong/ 3 dl creme fraiche (evt matfløte)/ 1/2 sitron/ salt, pepper.

Fremgangsmåte:
Del fisken i serveringsstykker. Kutt sellerirot i terninger, paprika i biter. Kutt gulrøtter i staver, finhakk hvitløk. Vårløk kuttes i ringer. Sett på poteter.

Ha fiskebuljong i en kjele. Ha grønnsakene i, kok til de er lett møre. Ha i creme fraiche (evt fløte), smak til med saft av 1/2 sitron, la det koke til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.

Krydre laksestykkene med nykvernet pepper og salt. Varm stekepannen, ha i smør og stek laksen på den ene siden til den har en fin farge. Etterstek i ovnen ved 200 grader, i ca 10 minutter, til fisken har en kjernetemperatur på ca 60 grader. Mmmm…godt;)