1

Hvit fiskegryte med eplebasert saus

Hvit fiskegryte med eplebasert saus. Falt i smak hos store og små. Så “God Morgen- Wenche” lage den, vi justerte litt på vannmengde da dette ikke gikk helt klart frem av oppskrifta.

Sei egner seg utrolig godt til steking, syns vi. Når det kommer til kokt/ dampet fisk er vi mest glade i torsk. I denne gryta kan man kombinere torsk og sei. Vi prøvde med kun sei, neste gang byttes den nok ut med torsk igjen…Prøvde å sjekke ut om det næringsmessig lønner seg å spise sei (burde vi kanskje virkelig gi det noen flere forsøk..?). Kom frem til at torsk har litt mer vitamin D og E enn sei, mens sei er rikest på vitamin B12…Men også torsk inneholer vitamin B12. Så det. Tenker det blir smak og behag som gjelder;)

Du trenger til 4 personer:
700 g torskefilet og seifilet/ 2-3 sjalottløk/ 2 gulrøtter/ 1 persillerot eller 2-3 skiver sellerirot/ 1 fennikel/ 1/2 purre/ 2 ss smør/ 3 dl eplejuice (god eplejuice, eks “Sydtyrol”/ 2 dl matfløte/ 2 dl vann/ Litt maisennamel utrørt i litt vann til jevning/ Salt, pepper/ sitron/ Finhakket dill.

Fremgangsmåte:
Skjær fisken i terninger. Sett poteter på kok. Rens og del grønnsaker i biter, finhakk løk. Smelt smør i en vid kasserolle, tilsett løk og surr til den er blank. Legg i grønnsakene, tilsett vann og eplejuice og kok til grønnsakene er knapt møre.
Brokkoli legges i gryten helt mot slutten. Ta opp grønnsakene, legg de tilside.

Kok opp kraften, tilsett fløte og jevn med maisennamel utrørt i litt vann. Sausen skal bli litt tykk. Smak til med salt. Legg i fisketerningene og grønnsakene, vend lett om og la trekke 2-3 min. Smak til med ev mer salt, pepper, sitron og finhakket dill. Server;)