1

Torsk i ovn med chilirømme

NB! Retten står under “blodsukkervennlig mat”. Det gjelder i størst grad når man har salat til;)

Torsk stekt/ bakt i ovn synes jeg er veldig godt. Ungene spiser alltid mye når vi har det, enda 5 åringen i utgangspunktet alltid påstår at hun ABSOLUTT ikke liker fisk. Her om dagen forsøkte jeg å “google” meg frem til gode torsk-i-ovnoppskrifter uten å finne så mange (Er ikke så tålmodig når det gjelder leting, det skal sies…). Endte til slutt med å bruke det vi hadde tilgjengelig. Men det ble godt, vi var enige om det. Og da er det jo greit.

Du trenger til 4 personer:
Ris, salat eller poteter til 4 personer/ 800 gram torskefilet uten skinn/ 1 chili/ 1/2 løk/ 1 fedd hvitløk/ 1 paprika/ ca 100 g revet hvit ost (gjerne Jarlsberg eller Vellagret Norvegia)/ Ca 1/2 boks rømme/ Salt og pepper/ olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Sett ris eller potet på kok. Ønsker du i stedet salat til lager du denne når du har fått torskeretten inn i ovnen. Ringle litt olivenolje i ei ildfast form. Skjær torskefileten i passelige serveringsstykker, legg de i formen. Dryss over litt salt og pepper. Skrell hvitløk, finhakk denne. Snitt chilien på langs, skrap ut frøene, finhakk chilien. Husk å vaske hendene og kniven etterpå, sterkt! Bland hvitløk og chili i rømmen. Rens paprika, hakk den i små bier. Rens løk, finhakkes. Riv ost. Fordel løk og paprika over fisken.

Bre blandingen med rømme over, strø over ost. Stekes midt i ovnen i ca 15- 20 minutter. Kontroller at fisken er ferdig, den skal være helt hvit inni. Værsågod og spis;) Oppskrifta er merket blodsukkervennlig, dette gjelder når man velger salat til fisken;)