1

Laks i ovn, med folie

Det er lettvint og praktisk å tilberede laks i ovn i aluminiumsfolie. I tillegg smaker det veldig godt. Du kan legge ved de grønnsakene du liker aller best, hvis du ønsker kan du til og med lage ulike varianter til de ulike medlemmene i familien eller vennegjengen;)

Du trenger til 4 personer:
Ris eller poteter til 4 stk/ Ca 800 gram laksefilet/ Ca 1 dl Creme Fraiche/ 8 ss olivenolje/ 1/4 purre/ 1/2 paprika/ litt mais/ salt og pepper/ 1/2 fedd hvitløk/ aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:
Sett på ris eller potet, alt etter hva du ønsker. Riv av 4 biter aluminiumsfolie. De skal kunne omslutte fisken helt. Drypp litt olivenolje på folien. Del laksefileten i 4 passelige serveringsbiter. Legg fisken på folie i 4 ulike pakker, strø på salt og pepper. Fordel Creme Fraiche over laksen. Finhakk hvitløk, fordel i Creme Fraiche på fisken. Rens paprika, skyll purre. Kutt paprika i strimler og purre i ringer. Fordel det over fisken. Vi lagde 2 “voksenpakker” med hvitløk, paprika og purre, og 2 “barnepakker” med hvitløk og mais.

Voksenpakken klar til ovnen

Barnepakken klar til ovnen

Fest aluminiumsfolien rundt fisken, den skal være helt lukket. Stek midt i ovnen på 200 grader. Bruk gjerne et steketermometer, stikk det inn i den tykkeste delen av fisken. Ved 50 grader er fisken ferdig. Har du ikke steketermometer lar du den stå 15- 20 minutter, og sjekker underveis om den er ferdig (lys rosa inni). Sjekk også ris/ poteter underveis, ta av plata når ferdig. Værsågod og spis;)