1

Indisk gryte

En middag med smak av India…snadder! Jeg synes hel kylling eller kyllinglår er best til gryter av dette slag (blir mest saftig). En kan også bruke vanlig kyllingfilet.

Du trenger til 4 personer:
2 stk løk/ 2 fedd hvitløk/ 2 cm fersk ingefær/ 2 ts karri/ 1 ts cayennepepper/ 2 ts cumin/ 1 boks kokosmelk/ 4-5 kyllinglår, evt 4 store kyllingfileter 1 boks hakkede tomater/ 100 g cashewnøtter, usaltede/ 4 ss yoghurt naturell/ 4 ss frisk koriander (kan også sløyfes)/ 4 ss smør til steking.

Fremgangsmåte:
Skrell løk, hvitløk og ingefær. Del løk i skiver, finhakk hvitløk og ingefær.

Surr dette i smør i fem minutter på middels varme, til løken en gylden. Ha karri, cayennepepper og cumin i gryta, stek videre i to minutter.

Cumin er et herlig krydder, lukta av det bringer tilbake good memories fra Nepal. Drømme drømme…!

Tilsett så tomater og kokosmelk, la det koke i 20 minutter, gjerne enda lenger om du har mulighet. Gjør klar kyllingen. Kyllinglår og biter av hel kylling er godt å steke/brune først. Ha smør i ei panne, legg lårene i på høy varme, og press de litt ned i panna ved å ha en tung kasserolle eller annen egnet gjenstand oppå. Det freser og spruter litt, så pass deg:) Følg med så de ikke brennes. Når de har fått gylden skorpe koker du de videre i gryta. Om du bruker kyllingfilet, kan denne deles i biter og has i gryta de siste 15 minutter.

Ha i cashewnøtter og yoghurt rett før servering. Ha litt frisk koriander på toppen (om du har). Server med ris eller blomkålris om du vil. Nanbrød er også fantastisk godt, oppskrift her (nederst). Har du lyst på en litt sterkere variant øker du bare mengden cayennepepper.

Retten er supergod. Hvis du ønsker flere oppskrifter kan du se her for oppskrift på Curry. Basert på fløte i stedet for kokosmelk. Her er en annen oppskrift på kyllingkarri, veldig god den også. De to sistnevte er begge fra Sri Lanka. Verdt å teste ut:)