1

Pepperkylling med paprikasaus

Første søndag i advent. Vi har vært hos mine foreldre og spist nydelig lutefisk, julestemninga er på plass. Vi går imot ei fin tid, mye hyggelig samvær med familie og venner. Målet er å nyte dagene, prøve å la det bli en rolig og fin måned. Så får vi se da;)

I uka som var prøvde vi en kyllingrett fra TRINEs mektige MATblogg. Det var skikkelig godt. Hvis det er noen matglade der ute som ikke har besøkt bloggen hennes, anbefaler jeg på det sterkeste å gi den et besøk. Der er det MYE inspirasjon.

Du trenger til 4 personer:
4 kyllingfileter/ Maldonsalt/ pepper/ 2 dl kyllingbuljong/ 3 dl matfløte/ 4 ss soyasaus/ 2 ts sennep/ litt maizenna (1,5 ss) utrørt i vann/ 1 liten paprika/ 1 squash/ 12 cherrytomater/ ris til 4 personer

Fremgangsmåte:
Sett ris på kok. Sett ovnen på 200 grader. Kutt squash i tynne skiver, paprika i små terninger. Gni kyllingfiletene godt inn med Maldonsalt og pepper, stek de på sterk varme til de får fin stekeskorpe på begge sider. Legg kyllingfilet og cherrytomater i ildfast form, stek ved 200- 225 grader i 10- 15 minutter, til filetene er gjennomstekte. Lag saus: Gi kyllingbuljong og fløte et lite oppkok, smak til med soyasaus og sennep. Jevn sausen med maizenna (1- 1,5 ss i utrørt i litt vann). Ha i paprika, la sausen koke et par minutter. Stek squash i litt olje til den blir myk og mør. Når kyllingen er ute av ovenen lar du den hvile noen minutter før servering.