1

Meny uke 2

Nytt forslag til meny og handleliste for ei uke (hverdagene). Vi har et håp om at vi skal gjøre det enklere for oss selv (og andre) å handle stort en gang i uka, noe som vil spare både tid og energi;)

Mandag
Havets skattekiste

Tirsdag
Kylling med sursøt saus

Onsdag
Basilikumkylling

Torsdag
Norsk fiskesuppe

Fredag
Taco

Handleliste, middag, for uka:
4 stk kyllingfilleter
Totalt 1,4 kg fiskefilet uten skinn (laks/ torsk)
1 pk karbonadedeig 400 gram
6 gulrøtter
3 store røde paprika (snackpaprika eller vanlig)
1 grønn paprika
1-2 friske chilipepper
1 sitron
2 poteter
1 brokkoli
Salatblader til 4 stk, eks Issalat eller Vestfoldsalat
8 middels store tomater
8-12 cherrytomater
2 godt modne avokado
Ananas til 1 dl juice, evt ferdig ananasjuice
2 agurk
1 boks babymais
1 boks maiskorn
4 løk
1 sjalottløk
6 fedd hvitløk
1 purre
2 dl matyoghurt
1 hvit ost, eks Norvegia el Jarlsberg
100 g cashewnøtter (uten salt)
Naturris eller annen ris til 4 personer
3 ss soyasaus
6 egg
1 pk rømme
2 dl melk
Meierismør, ca 10 ss
Hønsebuljong, terning eller ferdig buljong
Fiskebuljong, terning eller ferdig buljong
1-2 dl hvetemel/ speltmel
1 dl kikertmel (evt hvete/ spelt)
1,5 ts maizennamel
1 ss sukker
Aluminiumsfolie
2 ss tomatpurè
1 ss vineddik
Kaldpresset olivenolje, gjerne Ekstra virgin
Salt
Pepper
Koriander, malt eller frisk
Dill, tørket eller frisk
Persille, frisk
1 potte basilikum
Chilipulver
Hvitløkspulver
Paprikapulver
Karri
Cumin
1 ss gressløk
Kjørvel (kan sløyfes)

NB! Handlelista gjelder for hjemmelaget taco med “tomatsalsa av vanlige tomater”. Hvis du ikke vil lage tacos fra bunnen kan du gå inn på oppskrifta her og stryke de ingrediensene du ikke trenger å handle. (Husk å føre på andre du trenger..)