Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og purresaus
Personlig er jeg av den oppfatning at torsk er en flott hvit fisk å ovnsbake, steke, eller ha i gryte sammen med masse annet godt. Sei syns jeg derimot er best stekt. Når den stekes blir den perlefargede fisken omgjort til en litt lysere utgave av seg selv. Oppskrifta under har vi brukt til både torsk og sei, blir like godt begge deler. Bildet øverst viser torsk, nederst på sida finner du bilde av sei. Fant oppskrifta på en blogg ved navn Godt, sunt og rimelig.
Du trenger til 4 personer:
800 gram seifilet eller torskefilet/ 1 boks Creme fraiche/ 1/2-1 purreløk/ 1 paprika/ 1- 1,5 fiskebuljongterning/ 2 dl vann/ smør til steking/ potet til 4 personer.
Fremgangsmåte:
Sett poteter på kok. Del seifileten i serveringsstykker. Kutt paprika i terninger, purre i tynne ringer. Stek seien på middels varme noen minutter på hver side, til du får fin stekeskorpe. I en kasserolle koker du samtidig opp vann sammen med buljongterning. Når terningene er løst opp blander du i Creme Fraiche. Surr purre og paprika litt i ei stekepanne eller kasserolle, legg det så i sausen. La det koke til paprikaen er blitt myk. Når fisken er stekt ferdig legger du den over i sausen 5 minutter før servering. Sausen får da enda bedre smak. Server med kokte poteter. Familiemat som faller i smak hos store og små;)