1

Tomatbasert kyllingsuppe med pasta og brokkoli

I går lagde vi ei god suppe. På nytt lot jeg meg overraske over at suppe er veldig god mat. Ungene spiste masse, slurpet i seg suppa i stedet for kun å plukke ut pastaen, fornøyd med det;)

Du trenger til 4 personer:
1 ½ dl fullkornpasta, gjerne pastaskruer/ ½ grillet kylling (1000 grams råvekt)/ 1 rød paprika/ 1 ss olje eller smør/ 12 dl vann og 2 hønsebuljongterninger (alternativet er 12 dl ferdig kyllingkraft)/ 1 boks hermetiske tomater/ 1 ss tomatpuré/ ca. ½ ts salt/ ca. ¼ ts pepper/ 200 g brokkoli/ 1 ss Creme Fraiche.

Fremgangsmåte:
Kok opp hermetiske tomater, la det småkoke. Jo lengre bokstomat får koke, jo bedre er det. Lengre koketid gir mer sødme. Sett pasta på kok etter anvisning på pakken. Kutt paprika i biter, del kyllingen i passelige suppestykker. Stek paprika i smør eller olje lett i stekepanne. Tilsett buljongterningene i stekepanna, fyll på med vann og hermetiske tomater. Gi det et oppkok og rør inn tomatpure. Bland så denne kraften sammen med de hermetiske tomatene. Fres det hele med en stavmikser eller i blender. Gi et nytt oppkok, rør inn Creme Fraiche og smak til med salt og pepper. Bland i kyllingkjøtt, pasta og brokkoli, la det hele bli varmt. Klart til servering, velbekomme!