Pasta med kylling i kremet chilisaus
Jula kommer snikende…Vi gleder oss;) Vi holder fortsatt på de “vanlige” middagene et par dager til. Legger selv merke til at det i det siste har blitt endel ingredienser som har gått igjen, deriblant paprika, chili og Creme Fraiche. Mye blir jo godt når en har med disse, men det skader absolutt ikke å variere heller…Har tanker om å bruke romjula til å se matprogram og lese litt oppskrifter for å hente inspirasjon. Det blir bra. Men nå begynner det å bli noen oppskrifter å velge mellom på familiemat.com også, er glad for det. I går hadde vi ei god kyllinggryte med; Paprika, chili og Creme Fraiche…
Du trenger til 4 personer:
600 g strimlet kyllingkjøtt, eller en filét per porsjon/ 2 løk/ 2 fedd hvitløk/ 3 ss olivenolje/ 1,5 rød paprika/ 0,5 rød chili/ 1 ss chilisaus/ 2 dl crème fraîche/ Fullkornspasta til 4 personer/ salt og pepper/ Salat: 7 salatblader/ 4 tomater/ ½ agurk/ 7 brokkolitopper/ litt pinjekjerner
Fremgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk løk, hvitløk og chili, kutt paprika i staver og kylling i strimler. Stek løk og hvitløk i olje til den er blank. Tilsett strimlet kyllingkjøtt, paprika og chili. Stek til kyllingkjøttet har skiftet farge, tilsett så chilisaus og crème fraiche. La alt koke opp og trekke til kyllingkjøttet er gjennomkokt, ca 6-8 min. Lag salat av salatblader og oppkuttet agurk, tomat, brokkoli og pinjekjerner. Smak kyllinggryta til med salt og pepper. Hell kyllingsausen over pasta, server med grønn salat:)