1

Rødbetsalat

En fantastisk god rødbetsalat. Brukes ved store anledninger med koldtbord, til fisk eller kjøtt, veldig anvendelig. Nå legges en gang for alle oppskrifta inn i bloggen, så slipper onkel Henry/ Kostja å få telefon HVER ENESTE GANG den skal lages av noen i vår familie;) Det er nemlig de som sitter på den gyldne oppskrifta. Jeg var litt forsiktig med hvitløken, men her kan man virkelig bruke mengder om man ønsker.

Du trenger til ca 5 dl salat:
6 ferske rødbeter/ ca 1 ts salt/ Fra 2 til 6 hvitløksfedd/ (Et par gummihansker)/ 6 valnøtter/ 4-5 ss rømme/ 4-5 ss majones (kjøpt el hjemmelaget). Onkel bruker lettrømme-/ lettmajones da de har “smidigst” konsistens.

Fremgangsmåte:
Kok rødbetene som du koker poteter. De skal være myke inni. Hakk valnøtter i biter. Nå skal du skrelle rødbetene. Det er da greit å ha på et par gummihansker/ engangshansker, rødbetene avgir mye farge som kan være vanskelig å få vekk (du klarer deg fint uten hansker også, altså). Riv rødbetene på rivjern, på de største hullene. Ha salt over, bland. Skrell hvitløksfedd. Jeg brukte 2 fedd på 5 dl, vi kjente da svak hvitløkssmak. Press hvitløk, bland i de raspede rødbetene. Bland i valnøtter. Bland videre rømme/ majones i forholdet 50/50. Ha i ønsket mengde alt etter om du ønsker salaten “tørrere” eller litt mer fuktig/ fyldig. Jeg brukte totalt 8 ss rømme-/ majonesblanding. Det er så lekkert at noe så enkelt kan være så godt!