1

Meny uke 4

Planlegging. Greit når det gjelder ferietur, mindre greit når det handler om middag. Har imidlertid kommet frem til at endel planlegging må til for at ikke det komplette kaos skal herske. Så derfor: Ny ukesmeny/ handleliste. Skriv ut, så slipper du å planlegge. Heldige du.

Mandag
Torsk i ovn

Tirsdag

Spaghetti bolognese

Onsdag
Asiainpirert laks

Torsdag
Stekt sei med kremet paprika- og purresaus

Fredag
Pizza 50/50

Handleliste for uka, middag
800 g torskefilet uten skinn
4 laksefileter a 150 g, med skinn
800 gram seifilet
Ca 600 gram karbonadedeig
1/4 boks kyllingskinke
1,5 boks Creme fraiche
1/4 pakke fetaost
ca 300 gram ost, for eksempel Jarlsberg samt litt Mozarella
2 purreløk
4 gulrøtter
4 selleristenger
22 cherrytomater
Litt ruccolasalat
Ca 7 grønne oliven
3 hvitløksbåter
2 løk
1/2 brokkoli
2 bokser hakkede tomater
1 gul paprika
1,5 røde paprika
1 grønn paprika
1 rød chili
Poteter til 8 personer
Ris til 4 personer
4 dl siktet speltmel
1/2 pk tørrgjær
1 pk fiskesaus, eks Lofoten
2 ts fiskesaus (Fishsauce)
4 ss tomatpuré
2 ss rapsolje
1 ss sesamolje
1 ss honning
15 ss olivenolje extra virgin
1- 1,5 fiskebuljongterning
2 dl buljong (kjøtt)
Salt
Nykvernet pepper
Oregano
Basilikum
Timian

1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 skikkelig stykke parmesan
400 g spaghetti