Ovnsbakt laks med salat av feta, valnøtt og pærer
Ovnsbakt laks er hurtigmat. Hurtigmat som gjør oss godt. En kan velge seg tilbehør som agurk- og råkostsalat, se her, eller kanskje blomkålsalat, oppkrift her. Eller, som under, salat av feta, valnøtt og pærer.
Du trenger til 4 personer:
800 gram laksefilet/ dill eller andre urter/ 1 Vestfoldsalat eller annen grønn salat/ 1 pære/ 1 eple/ 1 neve valnøtter/ 200 gram fetaost/ rømme/ valnøttdressing: 2 ss sherryeddik/ 2 ss valnøttolje (finnes i vanlige butikker ved siden av olivenoljen)/ 5 valnøtter/ 3 ss urter.
Fremgangsmåte:
Start med dressing først: Kok inn sukker og eddik, finhakk valnøtter. Pisk inn olje og finhakkede nøtter, kjøl ned.
Så fisken: Del fisken opp i passelige serveringsbiter. Krydre fisken med salt, pepper og finklippet dill eller andre urter. Legg den på stekebrett eller ildfast form smurt med olje. Bak fisken i ovn på 140 grader i ca 10-15 minutter alt avhengig av hvor mye du liker den bakt. Sjekk inni at fisken er ferdig, skal være jevnt rosa. Mens fisken er i ovn lager du salat: Epler og pærer skjæres i tynne strimler. Legg grønn salat i ei skål, ha oppå eple og pære, valnøtter og fetaost som er smuldret opp. Smak dressingen til med urter, salt og pepper, bland i.
Salatoppskriften er fra Familiekokeboka, Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen.