Kyllingkarri
Da jeg var mindre var mamma på matlagingskurs sammen med damer fra Sri Lanka. Damene utvekslet oppskrifter og lærte å lage noen retter fra det andre landet. To retter fra Sri Lanka kom mamma hjem med oppskrift på, de er gode og har vært med oss siden. Den ene var kyllingkarri, den andre var Curry, oppskrift på sistnevnte kommer senere;)
Du trenger til 4 personer:
1000-1200 gram rå kylling (lår-vinger-bryst, hele pakka)/ Cultura naturell eller Kefir/ 2 løk/ 2-3 ss smør/ nellikspiker/ kardemomme/ 1 kanelstang/ 1/2 ts perrangeera pulver (kan sløyfes)/ karri/ salt/ pepper/ 1 dl vann/ 4 tomater/1/2 agurk/ blandet grønn salat, eks isberg/ ruccola/ litt pinjekjerner (kan sløyfes)/ litt olivenolje/ ris hvis ønskelig.
Fremgangsmåte:
Sett ris på kok om du ønsker å ha det til. Ta skinnet av kyllingen, skjær i store biter. Smelt smør i stekepanne eller kasserolle. Putt 5 nellikspiker og 1 kanelstang i morter, knus dette til fint pulver. Bland i 1/2 ts kardemomme. Stek kyllingen sammen med 1 ts av krydderblandinga. Stek kyllingen til den er hvit.
Skjær 1 løk i store biter, finmos denne, gjerne med stavmikser. Bland løken med 1 ts karri, 1/2 ts perrangeera og 1 ss salt. Hell over kyllingen. Stek et par minutter, bland så i 1 dl vann, la småkoke til ferdig, ca 10- 15 min. Sjekk at den er hvit inn til beinet.
Lag tomatsalat:
Skjær 2/3 løk og 4 tomater i tynne skiver. Ha salt i litt Cultura naturell/ Kefir. Bland alt sammen, la stå litt før servering.
Vask grønn salat, bruk gjerne salatslynge for å få den sprø. Kutt opp agurk, bland sammen salat, agurk og pinjekjerner. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Værsågod, kyllingkarri servert;)