1

Vinterlig kyllingsalat

Her om dagen prøvde vi ut en vinterlig kyllingsalat fra “Familiekokeboka” av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen. Den var god! Forfatterne har nok rett, salater er jo ikke kun forbeholdt sommeren, uansett om det av og til føles sånn;) Vi hadde ikke grønne bønner, så vi brukte røde. Var godt, det!

Du trenger til 4 personer:
1 stort kyllingbryst fra landkylling (eller to små vanlige)/ salt og pepper/ 1 brokkoli/ 100 gram grønne bønner, evt røde/ 1 hode sprø salat (rapidsalat e.l.)/ 2 ss mandler/ 2 ss friske tyttebær/ Noen stilker gressløk/ 1/2 boks Cottage cheese/ 2-3 ss god olivenolje/ 1 ss sitronsaft/ nykvernet havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte:
Kyllingbrystet krydres godt, sprøstekes i panne med skinnsiden ned, stekes så videre i ovn på 180 grader i ca 10 min. Det skjæres så i skiver. Alternativt kan man kutte brystet i strimler og steke i panne. Kutt brokkolibuketter av brokkoli, kok i lettsaltet vann i ca 1 min. Avkjøl i kaldt vann. Rist mandler lett i tørr teflonpanne. Vask salat, tørk den i salatslynge eller på kopphåndkle. Finhakk gressløk. Bland revet salat, brokkoli, gressløk, bønner, bær, mandler og kylling i en stor bolle. Hell over olje, smak til med sitron, knust havsalt og pepper. Cottage cheese legges klumpvis over salaten.