1

Meny uke 5

Nytt forslag til ukesmeny og handleliste, kanskje et alternativ til middager neste uke? Torsdag er det laks med pesto. Pestoen kan en omså lage et par dager før og oppbevare på glass, hvis en ønsker å gjøre det enklere når torsdagen kommer. God helg:)

Mandag
Fiskeboller i hvit saus

Tirsdag
Kjøttboller med fullkornspasta

Onsdag
Torskerett med ost

Torsdag
Laks med pesto

Fredag
Fredagspizza;)

Handleliste for uka, middager:
500 g grove fiskeboller
800 gram torskefilet
400- 500 g karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
800 g laksefilet uten skinn
1/2 boks hermetisk kylling/
90 gram smør/ 30 gram mel (hvetemel eller speltmel)
5 dl Extra virgin olivenolje
1/4 ts salt
2 ts karri om du vil
poteter til 12
1 pose gulrøtter
og brokkoli til 4 personer.
2,5 stk løk
1 rødløk
1/2 purre
8 stk hvitløkfedd
2 rød paprika
3 stk tomatbokser eller
6 ferske tomater
100 g pinjekjerner
Ca 440 gram revet Jarlsbergost
50 g revet parmesan
1 boks rømme
4,5 dl H- melk
2 egg
4 ss kyllingbuljong
4 stk soltørkede tomater
2 ts sukker, evt sukrin eller Bjørkesøt (helsekost) hvis du helt vil unngå sukker
3 ts hvitvinseddik eller eple-eddik
2 stk laurbærblad
3 ss oregano (eller timian, merian, basilikum, estragon eller salvie)
1 ts anisfrø
Salt og pepper
1 ts tørket estragon
1 ts tørket persille
3 persillekvaster
1 potte basilikum
Tørket gressløk
Litt havregryn
4,5 dl fint el sammalt speltmel (til pizza)
1/2 pk tørrgjær
4 ss ekte majones
og tørket gressløk