Meny uke 6
Forslag til middager denne uka: Kjøttkaker og gresk salat, laks med pasta, tomatsuppe, torsk i ovn, lammekoteletter med timiansmør. Hvis alle middagene frister, trykker du enkelt på “utskriftsknappen” nederst, så får du ut handleliste til å ta med på butikken. Håper det faller i smak. Lykke til og ha ei fin uke;)
Mandag
Kjøttkaker og gresk salat
Tirsdag
Onkel Henrys laks og pasta
Onsdag
Verdens beste tomatsuppe
Torsdag
Torsk i ovn
Fredag
Lammekoteletter med timiansmør
Handleliste for uka, middager:
500 gram karbonadedeig
800 g laksefilet
800 g torskefilet
8 stk lammekoteletter
1 boks reker i lake
salt
pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts ingefær
2 1/2 ss potetmel
5 tomater
12 cherrytomater
8 sjampinjonger
1/2 agurk
1/2 squash
4 gulrøtter
2 selleristenger
1/2 rødløk
6- 8 fedd hvitløk
1 vårløk
1 liten purre
4 blader issalat
1 sitron
1 glass fetaost i olje
3 bokser tomat
1 glass oliven (sorte eller grønne, valgfritt)
Poteter til 3 middager
Rosmarin
Fersk dill (evt tørket)
Frisk timian
Frisk basilikum og oregano (evt tørket)
Extra virgin olivenolje
1-2 pakker matfløte
2- 2 1/2 dl melk, gjerne H- melk
100 g smør
100 g Jarlsbergost
1 egg
Buljongterning (kjøtt) til 7 dl buljong, evt ferdig “fond”
1 pk fiskesaus, eks Lofoten fiskesaus, evt hjemmelaget hvit saus
Tagliatelle, 12- 16 “nøster”, gjerne fullkorn;)
evt makaroni, egg, parmesan som tilbehør til tomatsuppe