Fiskekaker med råkost, brokkolipurè og eggesmør
Fiskekaker…noe av det beste som er. Oppskrift på fiskemat/ fiskekaker her.
Du trenger til 4 personer:
Fiskekaker til 4 personer/ 1 brokkoli/ salt/ 4 gulrøtter/ poteter/ 2 ss sitronsaft/ litt sukker eller annet søtningsmiddel/ meierismør/ 4 egg
Fremgangsmåte:
Sett poteter på kok, sett egg på kok, skal hardkokes (10 min). Varm litt smør i ei stekepanne. Varm fiskekakene på middels/ lav varme. Råkost: Skrell gulrøtter, riv de grovt på rivjern. Bland 2 ss sitronsaft med litt sukker, bland dette i gulrøttene. Eggesmør: Ha vannet av eggene når de er ferdigkokte, skyll de i kaldt vann og ta skallet av. Del egg i små biter. Vi brukte bare hviten da ungene ikke er glad i plomme. Smelt meierismør, eggebitene skal oppi her. Snu fiskekakene underveis. Brokkolipurè: Del brokkoli i biter, ha de i fosskokende lettsaltet vann, kok de i fire minutter, ta opp og rist av vannet. Kjør brokkolien i en mikser (eller med stavmikser) sammen med 2 ss smør, smak til med salt. Klart!