Juice av appelsin og bringebær.
Her kommer familiens utkårede favoritt på juicefronten (i øyeblikket, favoritter hos unger virker jo å være noe flakkende, hvis man ser bort fra spaghetti med Ketchup….). Juicen smaker av sol og sommer, noe som passer utmerket på både gode og ikke fullt så gode sommer-, høst-, vinter- og vårdager.
Til 6-7 dl juice:
3 appelsiner/ Ca 4- 5 dl friske bringebær eller 4- 5 dl frosne bringebær, ferdig opptint. (Tiner kjempefort hvis en brer de ut på matpapir på ei bakeplate/ ei fjøl el lignende).
Fremgangsmåte:
Skjær skallet av appelsinene, la det hvite være på. Putt appelsin nederst i juiceren, bringebær mellom, appelsin på toppen. Press, inntas direkte. Smaker bedre enn hvilken som helst ferdigkjøpt (gode) juice. Den har helt sylferske næringsstoffer: Bringebær inneholder rikelig med antioksidanter som vitamin C og E. Av mineraler kan nevnes kalium, magnesium og kalsium, samt en del folat og jern. Appelsin har et høyt innhold av C-vitamin (40-80 mg pr. 100 g avhengig av sort) samt rundt 13 andre vitaminer i mindre omfang. Den har også et betydelig innhold av mineralerne fosfor, jern og kalium. Velbekomme:)
Juicen kan varieres med mer/ mindre appelsin og bringebær etter smak. Druer er også godt i. Husk å legge druene mellom appelsinene i juiceren, da får en mest saft ut av de.