Ovnsstekt kylling med paprikasalat
Noen uker får man ikke planlagt noen ting. Middager går i ball, bursdager glemmes, hurramegrundt. I går sto vi med nesten tomt kjøleskap, men hadde kyllingfilet, og da kommer man et stykke på vei. Mente å ha sett ei fristende oppskrift på “lun paprikasalat” på TRINEs MATblogg. Vi hadde noen av ingrediensene, så det ble en enklere utgave av salaten. Får ha tilgode å prøve den ekte utgaven senere;)
Du trenger til 4 personer:
4- 6 kyllingfileter/ Extra virgin olivenolje/ 3 fedd hvitløk/ 2 ss paprikapulver/ salt og pepper/ smør til steking/ 2 røde paprika/ 2 gule paprika/ 1/2 beger cherrytomater/ 1 rødløk/ en stor neve basilikumblader/ 1/2 sitron/ pinjekjerner
Fremgangsmåte:
Finhakk hvitløk, bland ca 1 hvitløk, paprikapulver og litt salt i litt olivenolje, pensle på kyllingfiletene. Sett stekeovn på grillfunksjon eller på høy varme. Del hver paprika i 4. Rens for frø og hinner. Legg paprika på et stekebrett med skinnsiden opp. Pensle skinnet med olje og grill paprikaen til den blir mør og skinnet er brunt/svart og lett lar seg fjerne. Sett ovnen ned til 200 grader. Fjern skinnet av paprikaen mens den er varm. Brun kyllingfileter i litt smør i panne på nokså høy varme, bare slik at de får litt stekeskorpe. Stek videre kyllingen på brett i ovn, i ca 15 minutter. Ha gjerne i steketermometer, stek til ca 63 grader. Imens kyllingen steker kutter du paprika i staver, rødløk i biter. Finhakk basilikum. Rist pinjekjerner lett i tørr panne. Ha paprika, tomater og rødløk i en salatbolle, og bland inn finhakket hvitløk og basilikum. Rett før servering smaker du til med presset sitron og god olivenolje, og strør ristede pinjekjerner over. Enkel middag eller god lunsj;) (Som dere ser hadde ikke vi basilikum. Ble godt likevel, men tror det blir en riktig høydare MED).