1

Meny uke 8

Denne uka klarte vi å tenke ut to middager på forhånd, resten ble mildt sagt på sparket. Uka tikker mot slutten, helga nærmer seg (jubi;)), og jeg tenkte å stille mer forberedt hva angår mat i neste uke. Ny ukesmeny:

Mandag
Torsk i ovn med chilirømme

Tirsdag
Laksekoteletter med tzatsiki

Onsdag
Thailandsk biffsalat

Torsdag
Stekt sei med kremet paprika- og purresaus

Fredag
Pizza med fetaost og oliven

Handleliste for uka, middager:

400- 500 g karbonadedeig
800 gram seifilet
400 g storfekjøtt, feks ytrefilet
Laksekoteletter, ca 300 g per pers
800 gram torskefilet uten skinn
3 røde paprika
1/2 glass grønne oliven
2 løk
1 rødløk
3 hvitløksfedd
1/2-1 purreløk
3 vårløk
Poteter til 8 personer
Potet eller ris til 4 personer
4- 6 gulrøtter
1/2 issalat eller annen grønn salat
400 g grønne bønner (kan sløyfes)
1 bunt reddiker
200 g minimais
100 g bønnespirer
2 røde chili
1/4 sitrongresstilk (kan sløyfes)
1/2 squash
6- 8 brokkolihoder
1 agurk
2 lime
Salt og pepper
1 1/2 dl yoghurt naturell (Gjerne tyrkisk/ gresk yoghurt)
1,5 bokser crème fraîche
100 g fetaost
Meierismør
1- 1,5 fiskebuljongterning
1/2 dl Fish sauce
Extra virgin olivenolje
1 ss soyasaus
sesamfrø
1 boks hermetiske hakkede tomater
400 g revet hvit ost
4,5 dl fint speltmel (til pizzabunn, gjerne grovere hvis du ønsker)
1/2 pk tørrgjær
oregano, basilikum (helst fersk, tørket går også bra)
Dill
fersk koriander
sweet basil eller mynte