Kyllinglår med rosmarin
OBS. Denne tar ca 40- 45 minutter å lage.
Kylling og rosmarin er godt sammen. Det fant jeg ut av etter å ha lest/ bladd i boka “Hvordan koke vann” av Andreas Viestad, ei meget god bok. Han skriver: “Når du skal steke kyllinglår, er det ikke så stor fare for uttørring som med kyllingbryst, for låret inneholder store mengder fett og kollagen som gjør kjøttet saftig når det blir utsatt for mye varme”.
Han tipser om å prøve å få maks ut av den gode skinnsmaken ved å steke kjøttet på høy og intens varme den første stunden. Blir ekstra godt hvis en har grillpanne. Det har ikke vi, vi har brukt jernpanne, blir alltid bra resultat når vi har stekt kyllinglår på denne måten. Her med en enkel tzatsikiinspirert dressing/ salat til.
Du trenger til 4 personer:
Kyllinglår til fire personer (antall avhenger av hvor sulten dere er)/ salt og pepper/ smør/ rosmarin, tørket/ 3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt (evt Yoghurt naturell)/ 2 snackpaprika/ 2 agurk/ 1 sjalottløk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Krydre kyllinglår med salt og pepper. Gni de inn med smør, ha på rosmarin (ca et halvt krydderglass). Varm ei grillpanne eller jernpanne over høy varme. Legg lårene i panna med den mest skinnrike siden ned. Plasser en ildfast form oppå som en vekt, lårene presses da ned i panna. Det spruter og ryker litt! Stek lårene i 7 minutter, snu og stek i 5 minutter på andre siden, også her med den ildfaste formen oppå. Legg så kyllinglårene i ildfast form, bak dem i ovnen på 15- 20 minutter.
Lag salat: Skrell agurk. Del i to. Skjær ut de indre våte frøene (eller hva det nå heter, det myke inni….). Skjær i skiver, dryss på litt salt. Vask paprika, kutt i staver. Skjær sjalottløk i tynne skiver. Bland grønnsaker sammen med yoghurt, smak til med salt og pepper. Du sjekker at kyllingen er ferdig ved å stikke en gaffel i låret på den tykkeste delen. Hvis væsken som renner ut er klar, er låret ferdig stekt. Er den fortsatt rosa eller rød, trenger det mer tid. La helst hvile litt før det serveres;)