Sitronmarinert laksespyd med middelhavsgrønnsaker
Enda et par dager til det vil føles naturlig å grille i Tromsø. Men nå er det straks frem med bobledressen og gassgrillen (man kan da spise inne..). Laksespydene vil gjøre seg godt på grillen, foreløpig ble det stekepanna for oss.
Du trenger til 4 personer:
800 gram laksefilet/ 2 hvitløksfedd/ 1 sitron/ 1,5 dl extra virgin olivenolje/ 1 squash/ 2 snackpaprika/ 1 løk/ 12 cherrytomater/ salt og pepper/ persille og dill, helst frisk
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Lag krydderolje til laksen: Finhakk hvitløk, persille og dill. Bland 1/2 dl olivenolje, saft fra 1/2 sitron, ca 1 finhakket hvitløk, litt salt og pepper samt krydderurtene. Del laksen i terninger, bland i krydderoljen. Gjør klar grønnsakene: Skjær squash i skiver, paprika i strimler. Skjær løk i båter og del cherrytomater i 2 (ikke nødvendig). Ha grønnsakene i ildfast form, hell over 1 dl olivenolje og saften fra 1/2 sitron. Dryss over ca 1 stk finhakket hvitløk. Ha på litt salt. Grønnsakene bakes/ stekes i ovn ca 25 min, rør gjerne litt i de underveis sånn at ikke noe blir brent. Tre laksebitene på spyd (hvis du skal grille er det lurt å ha spydene i vann først så de ikke tar fyr…). Stek på ganske sterk varme ca 3 min på hver side. Etterstek på svak varme til grønnsakene er ferdig. Ved grilling av laksen vil du nok trenge mindre enn 3 minutter på hver side, kjør et “testspyd” først:)