Saftis, jordbær eller bringebær:)

Posted by on 19/06/2011 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Smoothie

Vi har hatt et fantastisk vær siste uka i Tromsø. I kveld kom skyene. Nå vet ingen hva som venter de neste to månedene. Men…godt å være litt inne, den siste uka har vi benyttet hvert et ledig øyeblikk utendørs (går ikke an å sløse bort sola, ingen vet hvor lenge det varer….). De siste dagene har det gått endel smoothiebasert is. Man kan fryse hvilken som helst smoothie i isformer, det blir stort sett godt. Jeg blander gjerne inn litt egg (jepp, rå…), da får de mer “kremete” enn “isete” konsistens, hvis det går an å forstå. Basisen er juice, blandet med litt banan, egg og bær i blender. Her to ulike varianter laget med en felles juice som basis.

Du trenger til 20 is (og litt ekstra smoothie):
5 epler (eks Royal Gala)/ 1 banan/ 1 lime/ 300 gram frosne bringebær/ 300 gram frosne jordbær/ 4 egg

Fremgangsmåte:
Lag juice av 5 epler og 1 lime. Har du ikke juicepresse kan du bruke kartongjuice som du “skviser” litt  lime i.

Putt halvparten av juicen i en blender (ca 3 dl). Legg i en halv banan, fyll på med frosne bær, enten jordbær eller bringebær. Fyll den ferdige smoothien i isformer.

Jordbærsmoothie….

Ferdig til å fryses.

Frys noen timer, gjerne et døgn. Spis:)

Og…litt ekstrasmoothie til den som vil ha.

Bringebærsmoothie og is var min favoritt:)

 

Lignende smoothier vi med hell har fryst ned finner du her og her og her og her, blant andre;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Saftis, jordbær eller bringebær:)”
  1. Marit says:

    Herlig:)

  2. Marit says:

    Hei, takk! Så artig. De isene kan varieres i det uendelige, har ikke bestemt meg helt selv hva som er best egentlig:) Håper det faller i smak, da:)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× five = 5

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen