Har den siste tiden prøvd litt ulike varianter av brød uten hvetemel. Noen helt klart bedre enn andre. Har kommet frem til at når det gjelder oppskrifter på brød/ rundstykker, går jeg rett til tre andre blogger, Hansel og Gretel (Nannah), LCHF- bloggen (Frida) og LilaLife (Line). Da blir det bra. Oppskrift på dette brødet ble hentet hos Frida. Slike brød får en annen konsistens en “hvetemelsbrød”, sånn er det bare. Men, de blir likevel ikke slike “sponplater” en kan få når en baker med stort sett grove meltyper. Dette brødet hadde en herlig smak, fin konsistens, og…..man er mett leeeenge, slipper følelsen “Nei, nå må jeg visst ha meg ei skive igjen…”. Det har også gode kilder til protein og gode fettsyrer fra alle kjernene/ frøene.
Frida har hentet inspirasjon til brødet hos Line, som lager et brød mer mer solsikkefrø i forhold til kruskakli. Det tror jeg jommen meg jeg må prøve en gang også:)
Du trenger til ett brød:
1 beger cottage cheese/ 7 egg/ ½ ss salt/ 1 ts sukrin eller sukker/ 100 – 150 g kruska kli/ 120 g linfrø/ 100 g solsikkefrø/ 1 ts bakepulver/ smør til å smøre forma med/ brødform, gjerne silikon, da kommer brødet superlett ut av forma.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 190 grader. Mal 50 gram solsikkefrø i blender, legg “melet” i en ganske stor bolle. Kjør cottage cheese, egg, sukrin (el sukker) og salt godt i blenderen, det skal være helt glatt.
Ha 50 gram (hele) solsikkefrø, ca 2/3 av kruskaklien, linfrø og bakepulver i bollen sammen med de malte solsikkefrøene, bland godt. Hell egg/ Cottage cheese- blandinga over i bollen, bland alt sammen til en jevn deig. Deigen skal være fuktig, men ikke tyntflytende. Juster med mer/ evt resten av kruskaklien. Smør en brødform (eller bruk bakepapir), hell i røra. Stek brødet på 190 grader på nederste rille. Steketid 1,5- 2 timer. Dekk gjerne brødet med litt bakepapir mot slutten av steketiden hvis det begynner å bli mørkt. Jeg tok brødet ut etter ca 1 time og 40 minutter. Da var det hardt utenpå og ferdig inni:)
Har hørt fra flere at et lurt tips er å skjære hele brødet opp i skiver og fryse ned mesteparten. Så kan en ta opp de skivene en trenger når en vil ha ferskt brød. Brødet inneholder dessuten mye egg, og har kortere holdbarhet enn “vanlig brød”. Og…en trenger færre skiver for å bli mett… Velbekomme:)
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.