I vår ferieuke på Barkestad vartet svigermor opp med flere retter. En av de var Metza, det ligner en pizza der bunnen består av kjøtt. Oppskrifta hadde hun funnet på Lavkarbo gjort enkelt. Det var godt! Blir å prøve denne igjen, ser for meg at gresk salat passer godt til. Oppskrift her. Rømmedressing er også godt, oppskrift nederst på denne siden.
Du trenger til 1 stk Meatza (ca 4 personer):
1 pakke karbonadedeig/ 2 egg/ 1 boks hermetiske tomater (400 gram)/ 1 fedd hvitløk/ Extra Virgin olivenolje (ca 1/2 dl)/ 10 sjampinjong/ 200 gram kyllingfilet/ 1/2 snackpaprika, rød, eller vanlig grønn paprika/ 2 tomater/ salt og pepper/ oregano, gjerne fersk/ Ca 250 gram Jarsbergost eller annen hvitost
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Finhakk hvitløk og oregano. Bland hakkede tomater, hvitløk, oregano og olivenolje sammen i en kasserolle, la småkoke. Ha karbonadedeig og egg i en foodprosessor eller bolle, bland sammen. Kle en langpanne med bakepapir, stryk kjøttmassen utover panna. Stek i ca 10 minutter, kjøttmassen krymper litt. Kutt opp paprika, og sjampinjong, del tomat i skiver, riv ost. Kutt kyllingen i strimler, brun gjerne lett i stekepanne. Smak til tomatsausen med salt og eventuelt pepper. Ta tomatsausen av plata (NB, denne blir bedre jo lengre den får koke….), bre utover bunnen av kjøtt. Så kan du legge på det du måtte ønske, for eksempel sjampinjong og paprika. Dryss over ost, stek i 225 grader i ca 10 minutter til. Hvis du ønsker salat eller rømmedressing lager du det mens Meatzaen er i ovenen:)
Nå skal jeg lese bok, bok nr 2 i serien om Folket på Vinje. Johannes Rørtveit har skrevet tre bøker hvor han gir oss et innblikk i livet på yttersiden av Vesterålen på 1800/ 1900 tallet. Utrolig fascinerende. Rørtveit og familien driver fiskeværet Skipnes, dit er det alltid hyggelig å komme. Selv sier han: “Menneskets iboende styrke er grenseløs og uovervinnelig”. Er det ikke flott? Bladet Vesterålen sier følgende om boka jeg nå går i gang med: ” Boken er en dramatisk, ujålete og sterk roman som er obligatorisk lesning for de som er rotfestet i fjæra på yttersida av Vesterålen, relevant for alle som har sett havet”. Jeg har i allefall sett havet, jeg er klar:)
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.
Hei du, se der ja:) Denne ble lagd to ganger samme uka, den ene gangen med 1 pk karbonadedeig, den andre gangen med 2 pk som bunn, herlighet så fort man ble mett av sistnevnte. Mektig og godt. Hadde aldri hørt om retten før jeg fikk den servert, men ser jo nå at den er velkjent hos mange:)