Teryakilaks og Buktasalat

Posted by on 12/09/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Denne har dere kanskje sett før. Kun dillpoteten som mangler. Jeg sikter til Buktalaks med smørdampede dillpoteter fra tidligere i sommer. Laksen og salaten var så god, ville gjerne ha retten med i en “blodsukkervennlig ukesmeny”. Da måtte poteten vike;) Laksen kan grilles (vi kan da enda grille, jadda!) eller stekes midt i ovnen på 200 grader.

Du trenger til 4 personer:
Ca 800 gram laksefilet, med eller uten skinn/ Teryakisaus (står ofte ved soyasausen i butikken)/ 1 pose Vestfoldsalat (evt ca 1/2 hode Isbergsalat)/ 1/2 pose frisk spinat/ 2 avokado/ 1 boks cherrytomater (ca 16 stk/ 1/2 løk/ 1 glass fetaost med olje/ frisk eller tørket dill/ 1 lime/ salt og pepper/ smør/ 1 boks rømme/ Ca 2-4 ts Dijonsennep

Fremgangsmåte:
Del salaten litt opp, legg den sammen med spinat i iskaldt vann. Gjør klar laksen: Del opp i passelige serveringsstykker, smør litt Teryakisaus på hver bit, og skvis over litt lime. Ha på pepper om du vil. Lag sennepsrømme: Ha rømme i ei skål, tilsett 2 ts sennep. Skvis i litt lime (hold ca 2 sek) og tilsett litt salt. Fyr opp grill. Du kan grille laksen på to måter: Hvis du har fjernet skinnet først, pensler du olje på et stort stykke aluminiumsfolie, og legger laksen oppå der. Om du har skinnet på, legger du laksen på folien med skinnsida ned. Skinnet brenner seg da fast i folien, og fisken kan løftes forsiktig av når den er ferdig. Etter 13 minutter var laksen perfekt, sjekk den underveis, den skal være akkurat jevnt rosa gjennom. Eller, stek den på 200 grader til den er 55 grader (mål med termometer), rundt 10-15 minutter.

Kjør salaten tørr i ei salatslynge (eller rist i et kjøkkenhåndkle). Skjær løk i tynne biter, avokado i skiver, skvis litt lime over avokadoen så den ikke blir brun. Bland fetaost med olje (du trenger ikke bruke hele glasset) sammen med salat, ha i tomat, løk og avokado.

Da var det klart, værsågodogspis!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


− eight = 0

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen