Ruccula- og mandelsalat med kylling

Posted by on 01/10/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Det er ingen grunn til å være skeptisk til ruccula. Ruccula er egentlig en kåltype, av italiensk opprinnelse. Med litt pepperaktig smak er den fin som krydder i salat. Man kan gjerne bruke mye ruccula i blandingen, slik de gjorde det på Rema1000 i sommer, og som videre beskrives under. Flere av matkjedene gir regelmessig ut små hefter med oppskriftstips, flere ganger har jeg funnet godbiter mellom permene. Denne middagen tar ca 30 minutter å lage, koster 90 kroner for 4 personer, og smaker godt. Det er noe for meg, håper også det er noe for dere. Det er en mulighet for at dressingen blir litt for smaksrik for barn. Man kan velge å ha den ved siden av, eventuelt gi ungene deres favorittgrønnsaker ved siden av kyllingen. Lykke til:)

Du trenger til 4 personer:
1 pakke kyllingklubber- eller vinger/ extra virgin olivenolje/ 1 Isbergsalat/ 1 pakke Ruccula/ 100 gram mandler/ 4-5 fedd hvitløk/ 1 ss Balsamicoeddik/ 1 ss Dijonsennep (eller annen sennep)/ 2 ss Soyasaus/ 1 sitron/ salt og pepper/ (grønnsaker (eller ris?) etter fritt valg til ungene)

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Gni inn kyllingen med olivenolje, salt og pepper.

Stek kyllingen i 20- 30 minutter midt i ovnen, avkjøl litt. Mens kyllingen steker gjør du klar resten: Vask og tørk isbergsalat og ruccula. Rist mandler og hele hvitløksfedd i en varm, tørr panne til de får farge. Avkjøl litt, hakk mandler, skjær hvitløksfedd i tynne skiver.

Bland balsamicoeddik, sennep og soyasaus. Spe med olivenolje, smak til med sitron. Bland salaten med dressing, mandler og hvitløk.

Om du vil kan du rense kjøttet fra kyllingbena, og fordele det på toppen av salaten. Eller du serverer de hele, enkelt og veldig godt.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


+ seven = 12

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen