Ukas meny: Stekt torsk med bacon og brokkolipurè, Kjøttboller og spaghetti, Laks i folie med grønnsaker, Stekt sei med kremet paprika- og purresaus, Kyllingenchilada.
Ukesmenyer er kjekke, i allefall i de ukene man faktisk får skrevet de ut og handlet inn etter de. Herlig å vite at råvarene ligger klar hjemme når man stuper inn døra, halvdød av sult. Etter maks 30 minutter er man i gang med middagen. Enda bedre; Man slipper å stikke på butikken samme kveld eller etter jobb dagen etter for å fikse ny middag. Den ligger nemlig klar i fryser eller kjøleskap. Følelsen av full kontroll, god så lenge den varer. Tips: Ta vare på handlelista du har skrevet ut, så du husker hvilken ukesmeny du hadde planlagt å lage. Jeg snakker av erfaring. Under følger barnas ukesmeny, den 5. i rekken. Her kan du se ukesmenyene du har å velge mellom. Knapp nederst for å skrive ut handlelista. Lykke til.
Mandag
Stekt torsk med bacon og brokkolipure
Tirsdag
Kjøttboller og spaghetti
Onsdag
Laks i folie med grønnsaker
Torsdag
Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og purresaus
Fredag
Kyllingenchilada
Handleliste for uka, middager:
Ca 800 gram torskefilet
800 gram seifilet eller torskefilet (til stekt sei eller torsk med kremet paprika- og purresaus)
7- 800 g laksefilet
400 gr grillet kylling , eks kyllingbryst. Evt kyllingfileter eller kyllinglår der kjøttet skjæres av.
Smør
2 bokser Creme fraiche
2 dl Jarlsberg, revet
ca 1/2 dl matfløte
1 stykke bacon, ca 150 gram
2 brokkoli
Potet til 3 middager (iregnet potet til stekt torsk med bacon og brokkolipure, den har ikke potet i oppskrifta)
2 dl ruccola-salat
Evt ekstra blandet salat til kyllingenchilada (har ikke salat i oppskrifta)
ca 40 cherrytomater (2 pakker)
2 stk tomatbokser eller tre ferske tomater
2 tomater
4 stk soltørkede tomater
1 grønn paprika
1 rød paprika
3 løk
3 stk hvitløkfedd
4 vårløk
1/2-1 purreløk
Extra virgin olivenolje
4 ss kyllingbuljong
1- 1,5 fiskebuljongterning
2 ts hvitvinseddik eller eple-eddik
2 ts sukker
2 stk laurbærblad
2 ts oregano (eller timian, merian, basilikum, estragon eller salvie)
Litt dill eller gressløk
½ ts karri
½ ts sambal oelek (chilipasta, finnes i de fleste butikker)
1 ts anisfrø (kan sløyfes)
Salt og pepper
Aluminiumsfolie.
8 tortillalefser
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.