Fiskeboller er godt! Noen liker fiskeboller i karrisaus, andre liker dem i vanlig hvit saus. Også barn som hardnakket hevder at fisk er oppskrytt, kaster seg ofte gledelig over fiskeboller. Det aller aller beste er jo de man lager hjemme, det hersker det liten tvil om (det er i allefall min personlige mening). Jeg har mange gode minner fra da lukta av nystekte fiskekaker og fiskeboller fylte huset. Fiskekakene ble spist helt ferske på gaffel, yum….:) Det finnes på markedet fiskeboller som minner om de gode hjemmelagde. De inneholder nok prosentvis større andel mel enn fisk, men er gode nok (når de er eneste alternativ..;))
Vi har plagdes litt med den hvite sausen, men har nå funnet den ultimate sausen, fra boka “Det gode franske kjøkken” av Julia Child m fl. Ganske mye smør i, men herrejemini så god;)
Du trenger til 4 personer:
500 g grove fiskeboller (+ noen små fløteboller om du ønsker)/ 30 gram smør/ 30 gram mel (hvetemel eller speltmel)/ 4,5 dl melk/ 1/4 ts salt/ 2 ts karri om du vil/ poteter, gulrøtter og brokkoli til 4 personer.
Fremgangsmåte:
Sett poteter på kok. Smelt smøret i kasserollen ved svak varme. Bland i melet, kok langsomt mens du rører, smør og mel skal skumme sammen i 2 minutter. Det skal ikke brunes. (Du har nå en hvit roux, høres veldig fint ut…). Ta rouxen av platen. Når den slutter å boble, slår du all melka i på en gang. Begynn straks å piske kraftig med en trådvisp, slik at melk og roux blir blandet. Pass på å få med alt fra kantene av kasserollen. Sett kasserollen over moderat varme og rør med vispen til sausen kommer i kok. Kok i ett minutt mens du rører. Ta videre kasserollen av varmen, og pisk inn salt og pepper etter smak. Nå er sausen klar til å motta karri om du ønsker.
Skrell gulrøtter, skjær de i skiver. Kutt av 8- 10 brokkolitopper. Kok opp lettsaltet vann. Ha gulrøtter og brokkoli i vannet. Kok i et par minutter.
Ha fiskeboller i sausen, la de bli varme. Hvis du ønsker en litt “lettere” saus kan du bytte ut 1 dl av melka med kraft fra fiskebollene. Velbekomme!
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.