Fiskeboller i hvit saus/ karrisaus

Posted by on 22/09/2010 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Fiskeboller er godt! Noen liker fiskeboller i karrisaus, andre liker dem i vanlig hvit saus. Også barn som hardnakket hevder at fisk er oppskrytt, kaster seg ofte gledelig over fiskeboller. Det aller aller beste er jo de man lager hjemme, det hersker det liten tvil om (det er i allefall min personlige mening). Jeg har mange gode minner fra da lukta av nystekte fiskekaker og fiskeboller fylte huset. Fiskekakene ble spist helt ferske på gaffel, yum….:) Det finnes på markedet fiskeboller som minner om de gode hjemmelagde. De inneholder nok prosentvis større andel mel enn fisk, men er gode nok (når de er eneste alternativ..;))

Vi har plagdes litt med den hvite sausen, men har nå funnet den ultimate sausen, fra boka “Det gode franske kjøkken” av Julia Child m fl. Ganske mye smør i, men herrejemini så god;)

Du trenger til 4 personer:
500 g grove fiskeboller (+ noen små fløteboller om du ønsker)/ 30 gram smør/ 30 gram mel (hvetemel eller speltmel)/ 4,5 dl melk/ 1/4 ts salt/ 2 ts karri om du vil/ poteter, gulrøtter og brokkoli til 4 personer.

Fremgangsmåte:
Sett poteter på kok. Smelt smøret i kasserollen ved svak varme. Bland i melet, kok langsomt mens du rører, smør og mel skal skumme sammen i 2 minutter. Det skal ikke brunes. (Du har nå en hvit roux, høres veldig fint ut…). Ta rouxen av platen. Når den slutter å boble, slår du all melka i på en gang. Begynn straks å piske kraftig med en trådvisp, slik at melk og roux blir blandet. Pass på å få med alt fra kantene av kasserollen. Sett kasserollen over moderat varme og rør med vispen til sausen kommer i kok. Kok i ett minutt mens du rører. Ta videre kasserollen av varmen, og pisk inn salt og pepper etter smak. Nå er sausen klar til å motta karri om du ønsker.

Skrell gulrøtter, skjær de i skiver. Kutt av 8- 10 brokkolitopper. Kok opp lettsaltet vann. Ha gulrøtter og brokkoli i vannet. Kok i et par minutter.

Ha fiskeboller i sausen, la de bli varme. Hvis du ønsker en litt “lettere” saus kan du bytte ut 1 dl av melka med kraft fra fiskebollene. Velbekomme!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


− nine = 0

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen