Synes thaimat smaker helt fantastisk. Utfordringa er bare å lage det slik som det smaker i Thailand, eller slik det smaker hos de som virkelig kan lage det. Jeg har prøvd noen ganger, men får det liksom ikke helt til…frem til denne oppskrifta, nok en gang fra Familiekokeboka (T. Gausdal og O. Alfsen). Smaker virkelig god thaimat.
Thairetten serveres ifølge O. Alfsen tradisjonelt med strimlet wokstekt storfekjøtt. Han bruker selv å grille hele kjøttstykket, og så skjære i skiver. Vi stekte ytrefilet i panna, og skar det opp.
Du trenger til 4 personer:
400 g storfekjøtt, feks ytrefilet/ salt, pepper/ 3 vårløk/ 1/2 issalat eller annen grønn salat/ 1 rødløk/ 400 g kokte grønne bønner (vi hadde ikke dette, gikk helt fint uten)/ 1 bunt reddiker/ 200 g minimais/ 100 g bønnespirer/ fersk koriander/ sweet basil eller mynte/ 2 lime/ 1 ss sukker/ 1/2 dl Fish sauce/ 1 ss soyasaus/ 2 røde chili/ 1/4 sitrongresstilk (vi klarte oss uten)/ 1,5 fedd hvitløk/ sesamfrø
Fremgangsmåte:
Lag thaidressing først: Press saften av 2 lime. Finhakk chili (husk å fjerne alle frø) og hvitløk. Del sitrongresstilk i skiver. Bland alle ingredienser sammen, la stå litt for at smakene skal sette seg, gjerne over natten hvis mulig.
Ha salt og pepper på kjøttet. Gi bønner et oppkok, kok de et par minutter, hell av vannet og skyll de i kaldt vann. Kutt minimais i skiver, gi de et oppkok. Stek eller grill kjøttet slik du ønsker det, La det hvile litt. Du kan ogå skjære det opp og steke det i wokpanne. Kutt vårløk og issalat i tynne strimler, skjær rødløk i tynne båter eller skiver. Skjær reddiker i tynne skiver. Finhakk koriander og mynte (eller sweet basil). Skjær tilslutt kjøttet i skiver. Bland alt sammen i en bolle, ha over thaidressing, smak til hvor mye du vil ha på. Dryss over litt sesamfrø.
Til slutt et lite kokkeknep fra Alfsen: Gni gjerne kjøttet med litt rå hvitløk og drypp litt lime og ekstra pepper på før grilling/ steking. Mange liker også å gni inn kjøttet med litt Fish sauce før steking.
Velbekomme, lukk øynene og drøm dere til Thailand;)
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.
Det har du absolutt helt rett i. Sausene skulle inn i dressingen, det kom ikke spesielt godt frem i oppskrifta, nei:) Skal få det retta opp:) Så flott at det smakte!