Omelett

Posted by on 11/03/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Frokost

Hold deg fast, dette kommer til å bli et langt innlegg om omelett. Omelett er en fantastisk liten rett, kan spises til frokost, lunsj, kvelds, til og med middag. Man kan tilsette det man ønsker, skinke, sopp, løk, ost, det finnes uendelige muligheter. Omelett holder deg mett lenge.

Ikke visste jeg at å lage omelett er en vitenskap. Mannen lager verdens beste omelett, lært fra boka “Det gode franske kjøkken” av legenden Julia Child (+ L. Bertholle/ S. Beck). Mer om Julia Child under selve oppskrifta, der kan du også se hvordan hun mekker en omelett;) Nå har jeg prøvd meg på samme omeletten, det er kjempelett, jeii!

Child i aksjon

Du trenger til en omelett:
3 egg/ 2 ss vann/ salt og pepper/ meierismør til steking

Fremgangsmåte:
Slå eggene i en bolle. Tilsett salt, pepper og vann. Visp sammen med gaffel, bare slik at eggene er akkurat blandet sammen. Varm smør i ei stekepanne, ha panna ganske varm. Bruk gjerne ei teflonpanne, det går bra med ei anna stekepanne også. Og nå starter det; Hell eggeblandingen i panna. Vent til du ser det stivner litt i kantene. Omeletten skal fortsatt være bløt på toppen når du forsiktig begynner å rulle/ brette den sammen:

Når man har fått “vippet” kanten opp, bruker man videre to stekespader, og fortsetter å brette sammen omeletten:

……Til man er i mål:) Jeg trodde i starten at den ikke ble skikkelig stekt i midten, men det blir den. Og utrolig saftig!

Godt med feks grønnsaker og tzatziki til:

Og så….over til hvordan Julia Child gjorde det. Her kommer en grundig innføring, inkludert info om stekepanne og diverse annet. Synes hun er herlig;)

Så for en tid tilbake siden filmen Julie& Julia, der Meryl Streep spiller Julia Child. Julie er ei jente som bestemmer seg for å kokkelere 524 oppskrifter fra Julia Childs kokebok, ila 365 dager….og blogge om det. En elegant film, verdt å se. Her traileren:

Helt til slutt….oj, oj, sa dette kom til å bli et langt innlegg….Siden jeg for tiden er stor Jamie- fan, må vi jo bare få med hvordan han lager sin perfekte omelett:

Så der…da takker vi YouTube for i kveld, og gjør klart til omelett i morgen tidlig….mmmm….

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


seven − 1 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen