Steinbit med fløtesaus og middelhavsgrønnsaker

Posted by on 12/04/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Steinbit….ganske stygg å se på, men smaker avsindig godt. Kjøpte i går fersk steinbit, det ble middag i dag. I fare for å gjenta oss selv ble tilbehøret middelhavsgrønnsaker. Hadde sistnevnte tilbehør til laks i forrige uke, det var så godt at det fint kan spises igjen og igjen. Dessuten er det jo opplest og vedtatt at middelhavsmat gjør oss godt. Eksempler her og her for de leselystne. Ungene spiste MASSE fisk, en god del saus, og litt løk og paprika.

Du trenger til 4 personer:
800-1000 gram steinbitfilet/ litt mel/ smør til steking/ 1,5 kinesisk hvitløk eller ca 2 hvitløksfedd/ 1/2 sitron/ 1 dl extra virgin olivenolje/ 1 squash/ 2 snackpaprika/ 1 rødløk/ 1 vanlig løk/ 4 sjalottløk/ 12 cherrytomater/ salt og pepper/ 1 pk fløte/ 1/2 boks rømme

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar grønnsakene: Skjær squash i skiver, paprika i strimler. Skjær løk i båter og del cherrytomater i 2 (ikke nødvendig). Ha grønnsakene i ildfast form, hell over 1 dl olivenolje og saften fra 1/2 sitron. Dryss over ca 1 stk finhakket hvitløk. Ha på litt salt. Grønnsakene bakes/ stekes i ovn ca 25 min, rør gjerne litt i de underveis sånn at ikke noe blir brent. Mens grønnsaker stekes gjør du klar fisken: Del opp i passe serveringsstykker. Tørk av fisken med tørkerull. Vend fisken i mel, blir bedre stekeskorpe da. Strø over litt salt. Smelt smør i panna, stek fisken på ganske sterk varme (vi bruker 7 av 9), ca 10 minutter på hver side. Skal bli gylden. Finhakk sjalottløk og siste 1/2 hvitløk. Når fisken er ferdig legger du den til sides. Stekepanna bruker du til å lage saus: Ha i litt smør, stek løk og hvitløk til lett gyldne. Ha over fløte og rømme, kok opp. Velbekomme….;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× 3 = twenty four

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen