Kyllingfilet med sjampinjong- hvitløk og vårløksfyll

Posted by on 19/04/2011 / 2 Kommentarer
Postet i Oppskrifter, Middag

Var i Oslo forrige helg, fikk der fantastisk 3 retters middag hos verdens beste onkler. Hovedretten var kyllingfilet med fyll av selvplukkede kantareller, vårløk, hvitløk og rømme (var det ikke det da?). Var i allefall utrolig godt. Kostja bandt kyllingfiletene med hyssing etter fyllet var dandert i midten, og stekte de i panna. Vi prøvde noe lignende i dag. Med sjampinjong, vårløk og hvitløk som fyll. Hoppet over hyssingen, brunet filetene i panna og stekte de ferdig i ovnen. Godt!

Du trenger til 4 personer:
800- 1000 gram kyllingfilet/ 10 store sjampinjonger/ 2 vårløk/ 1/2- 1 fedd hvitløk/ salt og pepper/ 2 sjalottløk (evt mer vårløk)/ 3/4 boks Creme Fraiche/ Salat, brukte en pose Vestfoldsalat/ ca 25 cherrytomater/ pinjekjerner/ god olivenolje/ meierismør

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Lag fyll: Finhakk vårløk, hvitløk og ca 6 sjampinjong. Stek dette en kasserolle i litt smør. Del kyllingfiletene på midten, la de henge sammen i den ene siden. Brun filetene i smør i varm (ikke glovarm) stekepanne. Når fyllet (sopp/ vårløk/ hvitløk) har stekt litt, tilsetter du 3 ss Creme Fraiche. La det koke litt, smak til med salt og pepper. Legg kyllingfiletene i ildfast form. Fordel fyllet i midten av kyllingfiletene. Ha over litt salt og pepper. Stek i ovnen til kyllingen har 63- 65 grader (bruk gjerne steketermometer), evt ca 15- 20 minutter. Lag saus: Stek resterende mengde sjampinjong. Finhakk sjalottløk eller vårløk, la surre sammen med soppen. Tilsett resten av begeret med Creme Fraiche, la koke litt. Smak til med salt og pepper. Lag salat: Vask salat, tørk den på kjøkkenhåndkle eller i salatslynge. Ha over litt god olivenolje samt litt salt. Bland i cherrytomater og pinjekjerner. Ferdig;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

2 Responses to “Kyllingfilet med sjampinjong- hvitløk og vårløksfyll”
  1. Marit says:

    Så flott da, blir glad for å høre slikt:) Takk skal du ha.

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


7 × five =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen