Lam med bønner og chili. Og tacokjøttboller

Posted by on 10/05/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag, Tar over 30 minutter å lage

Da vi kom hjem fra ferie lå et D2 og ventet på oss. Der var det en artikkel om taco, kalt nachonalretten, som fanget min interesse. Ifølge artikkelen er vi i Norge europamestere i taco. Det ble solgt “meksikansk mat” for 881 millioner i dagligvarebutikkene i 2010, mot 45 mill i 1994 (da er ikke kjøtt/ kylling, ost og grønnsaker tatt med).

Min første tanke var: “Er det mulig”? før den påfølgende tanken var: “Nå fikk jeg skikkelig lyst på taco”. Mandag ble det derfor tacoinspirerte retter som Ståle Johansen, kokk ved Fossheim hotell i Lom har konstruert. Disse var presentert i D2″. Lammegryten skal koke i 45 minutter.

Du trenger til 6 personer:
600 gram lammebog (brukte lammeskav)/ 400 gram karbonadedeig/ 2 stk rød chili/ 2 fedd hvitløk/ 1 løk/ 2 ts korianderfrø/ 2 ts malt svart pepper/ 1 ts spisskummen/ 1,5 ts ingefær/ 1 ts chilipulver/ 4 tomater/ 1 ss tomatpurè/ 150 gram bønner/ 7 dl vann/ 1/2 lime/ 1,5 bunt frisk koriander/ 2-3 ts salt/ smør til steking/ 2 ss potetmel/ 1,5 dl melk eller vann/ 1 egg/ rømme/ fullkornstortilla (evt lag selv)/ ost om du vil ha/ ingredienser til guacamole og salsa, finnes her.

Fremgangsmåte:
Gjør klar lammegryte først: Kutt lammekjøtt i biter, brun i smør. Kutt løk i biter, finhakk hvitløk. Del chili i 2, skrap ut frø. Finhakk chili. Surr 1 løk, 1 chili og 2 fedd hvitløk i stekepanne. Tilsett tomatpuré. Skjær tomatene i biter, tilsett. Ha alt i en kasserolle, tilsett 1 ts malt korianderfrø, 1 ts svart pepper, 1 ts spisskummen, hell på 7 dl vann. Kok opp. Tilsett videre bønner, la småkoke 45 minutter, til kjøtt og bønner er møre. Press i frisk limesaft fra 1/2 lime (prøv deg frem) og hakket frisk koriander rett før servering. Smak til med salt. Fullkornstortilla varmes på vanlig måte. Spises med rømme og ost om en vil, samt annet “vanlig” tilbehør om man ønsker.

Lag tacokjøttboller: Kjør karbonadedeig i mikser med salt. Rør inn finhakket chili, ingefær, 1 ts malt koriander, 1 ts pepper, 1 ts chilipulver samt potetmel. Tilsett ett egg. Spe med melk eller vann (1,5 dl), litt om gangen. Form små kjøttboller, stek dem i smør. Pass på at de er gjennomstekte. Serveres med ønsket tilbehør.

Oppskrift på guacamole og salsa finner du her.

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× 2 = sixteen

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen