Lakserett med blomkålpurè

Posted by on 16/05/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Som tidligere nevnt finnes det veldig mange flotte blogger. Når jeg har ønske om noe “nytt” til middag bruker jeg ofte disse bloggene som hjelp. Selv trenger jeg oppskrifter, har ikke helt den medfødte gaven å smake-meg-frem-til-de-mest-fantastiske-retter. Jeg “googler” nesten ikke lengre for å finne nye oppskrifter. Jeg går enkelt og greit inn på noen av de nevnte bloggene, søker eksempelvis på “laks”, og får tips til de herligste retter:) Det er lekkert.

Under et klassisk eksempel. Der er det blomkålmos fra TRINEs MATblogg (ingen over, ingen ved siden…), og en herlig lakserett fra Lilalife. Line Holdal er ernæringsterapeut, har for litt siden startet for seg selv, det er tøft. Hun arrangerer kurs og veileder via nettet. Hun arrangerer også matkurs, her noen bilder fra matlagingskurs i Tromsø. Ser veldig bra, og ikke minst, hyggelig ut:) Bloggen er verdt et besøk for dere som ikke allerede er trofaste lesere.

Så over til oppskriften.

Du trenger til 4 personer:
800- 1000 g laksefilet/ 2 blomkål/ 1/2 brokkoli/ 1 rødløk/ 1 gulrot/ 8 cherrytomater/ 1 hvitløk/ 1/2 sitron/ urter, vi brukte kun dill/ salt, pepper/ Ca 1 dl Extra virgin olivenolje/ 4 ss smør

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Kutt opp grønnsakene i passelige biter, finhakk hvitløk. Fres grønnsaker (bruk ca 1/2 blomkål) lett i litt smør i stekepanne. Kutt opp laksen i passelige serveringsstykker, ha over litt salt, pepper og dill. Ha litt olje i ei ildfast form, legg grønnsakene oppi. Fisken legges oppå grønnsakene. Ha over olje, biter av sitron og hvitløk, strø på litt salt og pepper.

Stek i ovnen i ca 12- 15 minutter. Når fisken er gjennomstekt er alt ferdig. En kan velge å klemme litt saft ut av sitronene, i stedet for å ha sitronbiter i retten, da fiskestykkene/ grønnsakene som ligger nærmest sitronen blir syrlige (“hylere”, som vi kaller det her i nord…). På slutten av steketiden gjør en klar blomkålpureen: Kok opp litt vann i en kasserolle. Bryt blomkålen (11/2) i buketter, ha i. Kok den mør. Hell av vannet (ta vare på litt til å spe ut med hvis purèen blir tykk). Ha i 2 ss smør, mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Klart til servering;)

Ønsker dere alle en god 17. mai! På meg venter nattevakt. Håper og tror at Tromsø og omegns befolkning er snille med hverandre og tar godt vare på hverandre i kveld/ natt;)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


× 2 = four

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen