Som nevnt før tar vi oss titt og ofte en tur ut til Eide Handel og handler fersk fisk. Sist vi var der havnet en pose marulk i handlekurven (det var ikke mitt verk for å si det sånn, ble umiddelbart skeptisk til innholdet). Marulken har ligget i frysern siden da, etter hvert som fiskeposene har forsvunnet har jeg skult mer og mer på denne fisken som har vært helt ukjent for meg. I dag var det tomt for torsk og laks, og mannen (= fiskerikandidat, sånn flaks…) kan fortelle at marulk= breiflabb (ha ha, jeg er tross alt blond). Breiflabb har jeg jo hørt om, det er jo en delikatesse! Retten vi lagde i dag egner seg godt med torsk også. Breiflabb trenger litt lengre steketid.
Du trenger til 4 personer:
Ca 800- 1000 gram filet av breiflabb eller torsk/ 1 pk fløte/ Extra virgin olivenolje/ ca 1 ss Balsamicoeddik/ smør/ salt og pepper/ 3 blomkål/ 2 pk mozarella/ 1 potte frisk basilikum/ ca 10 tomater/ 100 gram pinjekjerner/ 50 gram Parmesan/ 2 fedd hvitløk/ aluminiumsfolie
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Lag pesto, oppskrift finner du her (bruk ca halve potta med basilikum). Gjør klar fisken, del den i passe porsjonsstykker. Riv av aluminiumsfolie til porsjonspakninger. Legg klart ark med folie, ha over litt (ca 3 ss) olivenolje. Legg fisken på arket, dryss over salt og pepper. Brett kantene litt opp, hell på litt fløte (ca 1/2 dl, mer om du vil). Ha oppi ca 1/2 ss smør. Legg pesto over fisken, “knyt igjen” aluminiumsfolien som en pakke, stek i ovnen ca 30 minutter (breiflabb). Torsk klarer seg gjerne med 20 min. Fisken skal være hvit tvers gjennom.
Mens fisken er i ovnen lager du tomatsalat: Kutt opp tomater og mozarella, legg utover på et fat. Bland 2 ss olivenolje og 1 ss Balsamicoeddik med litt pepper (ca 1/2 ts), hell over salaten. Legg basilikum over (ca 1/2) potte. Salaten smaker aller best romtemperert.
Blomkålpure lager du til slutt: Kok opp rikelig med vann i en kasserolle. Bryt blomkålen i buketter, ha i. Kok den mør. Hell av vannet (ta vare på litt til å spe ut med hvis purèen blir tykk). Ha i 2 ss smør, mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Lykke til:)
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.