Breiflabb (evt torsk) med pesto, tomat- og mozarellasalat og blomkålpurè

Posted by on 05/06/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Som nevnt før tar vi oss titt og ofte en tur ut til Eide Handel og handler fersk fisk. Sist vi var der havnet en pose marulk i handlekurven (det var ikke mitt verk for å si det sånn, ble umiddelbart skeptisk til innholdet). Marulken har ligget i frysern siden da, etter hvert som fiskeposene har forsvunnet har jeg skult mer og mer på denne fisken som har vært helt ukjent for meg. I dag var det tomt for torsk og laks, og mannen (= fiskerikandidat, sånn flaks…) kan fortelle at marulk= breiflabb (ha ha, jeg er tross alt blond). Breiflabb har jeg jo hørt om, det er jo en delikatesse! Retten vi lagde i dag egner seg godt med torsk også. Breiflabb trenger litt lengre steketid.

Du trenger til 4 personer:
Ca 800- 1000 gram filet av breiflabb eller torsk/ 1 pk fløte/ Extra virgin olivenolje/ ca 1 ss Balsamicoeddik/ smør/ salt og pepper/ 3 blomkål/ 2 pk mozarella/ 1 potte frisk basilikum/ ca 10 tomater/ 100 gram pinjekjerner/ 50 gram Parmesan/ 2 fedd hvitløk/ aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Lag pesto, oppskrift finner du her (bruk ca halve potta med basilikum). Gjør klar fisken, del den i passe porsjonsstykker. Riv av aluminiumsfolie til porsjonspakninger. Legg klart ark med folie, ha over litt (ca 3 ss) olivenolje. Legg fisken på arket, dryss over salt og pepper. Brett kantene litt opp, hell på litt fløte (ca 1/2 dl, mer om du vil). Ha oppi ca 1/2 ss smør. Legg pesto over fisken, “knyt igjen” aluminiumsfolien som en pakke, stek i ovnen ca 30 minutter (breiflabb). Torsk klarer seg gjerne med 20 min. Fisken skal være hvit tvers gjennom.

Mens fisken er i ovnen lager du tomatsalat: Kutt opp tomater og mozarella, legg utover på et fat. Bland 2 ss olivenolje og 1 ss Balsamicoeddik med litt pepper (ca 1/2 ts), hell over salaten. Legg basilikum over (ca 1/2) potte. Salaten smaker aller best romtemperert.

Blomkålpure lager du til slutt: Kok opp rikelig med vann i en kasserolle. Bryt blomkålen i buketter, ha i. Kok den mør. Hell av vannet (ta vare på litt til å spe ut med hvis purèen blir tykk). Ha i 2 ss smør, mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Lykke til:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


seven + 7 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen