Ovnsstekt laks. Genial fastfood.

Posted by on 22/06/2011 / 1 Kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Laks er raskt å lage enten det er på grill, i panna eller i ovnen. Jeg har alltid tenkt at vi “legger oss litt sånn forsiktig” på 150 grader og steker laksen til den er 50 grader (bruker steketermometer). Har tenkt at lengre steketid må gi saftigere laks. Men, så kom vi hjem fra jobb, sulten som ulver. Hadde mer fokus på tida det skulle ta enn hvor saftig laksen skulle være. Stekte den i ovnen på 200 grader til kjernetemperaturen var 50 grader. Det tok ca 10 minutter, og den ble saftig og god som bare det. Tilbehøret kan varieres i det uendelige, vi spiste blomkålpurè (oppskrift her) og grillede grønnsaker, oppskrift ligger her. Eller, hva med coleslaw? Oppskrift her.

Du trenger til 4 personer:
Ca 800- 1000 laksefilet med skinn/ ca 1/2 beger Creme Fraiche/ 1/4 sitron/ Ca 3 ss dill/ salt/ Olivenolje/ smør til steking.

Ingredienser til tilbehør finner du under de ulike lenkene.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Ha litt olivenolje og smør i ei ildfast form. Legg hele laksestykket oppå oljen. Gni stykker inn med ca 1/2 ts salt. Dryss på litt dill. Skvis litt sitron over laksen (ca 2 “skvis”). Smør så over Creme Fraiche. Stek midt i ovnen på 200 grader. Ha et steketermometer i den tykkeste delen på fisken, stek til 50 grader. Det tar ca 10 minutter. Tilbehøret gjøres klart mens fisken er i ovn. Det må man kunne kalle fastfood? Nam…crispy lekker overflate:)

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Comments

One Response to “Ovnsstekt laks. Genial fastfood.”
  1. Marit says:

    Takk! Flott side du har også, har ikke sett den før:)

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


three + 6 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen