Krabbekaker i Vesterålen

Posted by on 03/07/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag, Tar over 30 minutter å lage

NB. Har du ferdig krabbekjøtt er dette raskt å lage. Må du fange krabber først, må du regne mer tid….

Ei ukes ferie på Barkestad er over. Kunne vært her mye lengre. Vi har ei god stund hatt lyst å lage krabbekaker, rett før vi kjørte fra Tromsø dukket fremgangsmåte opp på tv. Etter ankomst til Barkestad startet jakten på krabber, se video nederst om du vil;) Krabber ble det, krabbekaker ble det også. Godt var det:)

Du trenger til ca 4 personer:
300 gram kokt potet/ 1 løk/ 1 ss Dijonsennep/ 2 ss finhakket dill/ 2 dl krabbekjøtt/ 1 egg/ smør/ salt og pepper. Til majones: 1 dl Majones, kjøpt eller hjemmelaget (oppskrift her)/ 2 tomat/ 1 hvitløksfedd.

Fremgangsmåte:
Den beste måten å tilberede krabbe på er å koke den i vannet den svømmer i, da får man frem det beste av den supre skalldyrsmaken. Mest krabbekjøtt finner man i klørne, bruk en skje for å få det ut. Ha havvann eller lettsaltet kranvann i en kasserolle sånn at det dekker krabbene. Sett i de ferske krabbene, kok i 20 minutter (dette er det harde punktet, her klikket min empati for krabbene inn, huffameg…).

Skrell potet, kok denne. Finhakk dill og løk. Når krabbene er ferdiggkokt og du har fått ut kjøttet, blander du potet (krakk den med ei sleiv), krabbe, løk, sennep, dill og egg.

Mos litt, forme til krabbekaker (lettest hvis en har vann på hendene). Ha i salt og pepper. Varm smør i stekepanne, stek kakene til de får ei fin stekeskorpe. Lag majones til: Finhakk hvitløk og tomat, bland sammen med majonesen. Vi var knallfornøyd med fangsten og resultatet:) Krabbekakene kan helt klart lages uten potet også, da må man beregne mer krabbekjøtt.

Til sist, majonesen:

 

 

 

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


nine × 1 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen