Blomkålsalat. Ovnsstekt laks.

Posted by on 22/11/2011 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Middag

Etterlengtet avspaseringsdag. Hørt hos frisøren, to damer diskuterer kaffekapsler: “Det finnes vel fortsatt de som driver med sånn Moccamaster”. Marit 33, *hundgammelfølelse*. Når vi befinner oss i det hjørnet, blir det blomkålsalat servert på Respatexbord. Men det er vel retro.

Du trenger til 4 personer:
800 gram laksefilet/1 blomkål/ 1 bunt asparges/ 2 ss timian, fersk/ 2 stk minihjertesalat/ 1 rød paprika/ 150 g fetaost/ 1/2 beger Creme Fraiche/ Ca 3 ss dill/ salt/ olivenolje og smør til steking av laks.
Marinade: 1 dl rapsolje eller olivenolje/ 1/2 sitron/ 2 fedd hvitløk/ 1 ss rosepepper/ 1 sjalottløk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Gjør gjerne laksen klar først, fremgangsmåte her. Salaten kan lages mens laksen er i ovnen.
Marinade: Lag marinaden til grønnsakene ved å finhakke hvitløk og skjære sjalottløken i tynne ringer. Skvis litt sitron i olje. Bland hvitløk og sjalottløk sammen med olje, rosépepper og timian.
Salat: Skjær blomkål i like buketter, forvell ved å koke i lettsaltet venn til bukettene er knapt møre, det tar ca 3 min. Avkjøl i kaldt vann. Rens aspargesen og kutt av ca 3 cm av bunnen, fordi den er veldig trevlete. Kutt asparges på skrå i ca 3 cm store biter. Forvell på samme måte som blomkålen, men koketiden for asparges er bare 1 minutt. Mariner grønnsakene. Del opp og vask hjertesalat. Tørk i salatslynge eller forsiktig på tørkepapir. Skjær paprika i ringer. Anrett de marinerte grønnsakene oppå hjertesalat og paprika. Topp små biter av fetaost, og noen kvister frisk timian. Godt!

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


three × 4 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen