Supper er godt når høsten nærmer seg. Vi har hatt så mye godvær i Tromsø for årstiden at vi egentlig er overbevist om at det fortsatt er sommer. Men…bladene begynner å bli gule, og det er mørkt om kveldene. Sommer eller høst, i går ble det suppe. Tar rundt 20 minutter, fiks ferdig:)
Du trenger til ca 2 liter suppe (4- 6 personer):
2 liter kyllingbuljong (enten egenlaget, ferdigkjøpt, eller 2 l vann med 4 kyllingbuljongterninger)/ 1/2 snackpaprika eller vanlig paprika/ 1 fedd hvitløk/ 1/3 rød chili/ 1 boks hermetiske tomater, ca 400 gram/ 800 gram karbonadedeig/ 1 egg/ salt og pepper/ Provencekrydder/ 1/2 brokkoli/ 4 store sjampinjong/ en skvett fløte, ca 1/2 dl/ litt ekstra virgin olivenolje, ca 1/2 dl/ smør til steking
Fremgangsmåte:
Sett på kok i kasserolle 1: Boks med hermetiske tomater sammen med olivenolje. Skal småkoke. Hakk hvitløk og chili (ta bort frøene), Skjær paprika i biter, kan godt være litt store. Bland i tomatene sammen med Provencekrydder (et “godt dryss”). I kasserolle 2 koker du opp 2 l vann sammen med 4 kyllingbuljongterninger (har du ferdig kraft trenger du ikke dette). Ta frem en bolle, bland karbonadedeig sammen med ett egg, dryss på litt salt og pepper (syns det er lettest å knø det sammen med hendene, evt foodprosessor). Skjær sjampinjong i skiver, stek i smør i ei stekepanne. Ha på litt salt og pepper. Når tomatene har kokt ca 15 minutter, moser du blandingen med en stavmikser. Bland buljong i. Med hendene lager du små kjøttboller av karbonadedeigen, ha rett i suppa. Dypp gjerne fingrene i et glass vann mellom kjøttbollelaginga, så blir det ikke så klissete:) La kjøttbollene trekke ca 5 minutter, bland i fløte. Bryt opp brokkoli i buketter, ha dette i suppa et par minutter før servering. Bland i sjampinjong. Velbekomme, godt mottatt hos barna!
Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]
Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]
NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]
Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]
Send oss gjerne en melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post
Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend
I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i
profil zamknięty 140x140
cena stali na giełdzie
Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.
Det så kjempegodt ut! Jeg liker hurtigsupper 🙂