Brokkolipurè med appelsin, valnøtter og parmesan

Posted by on 11/01/2012 / Legg igjen kommentar
Postet i Oppskrifter, Tilbehør

Enda litt tilbehør. Gjør seg til fisk- og kjøttretter, også godt til kylling. Vi har brukt brokkolipurè som tilbehør en stund, fordi det smaker godt, og brokkoli inneholder mange gode greier. En venninne var hos en venninne og spiste brokkolipurè med appelsin, hakkede valnøtter og parmesan. Noe av det som er så fint med gode oppskrifter, er at de sprer seg, i samtaler eller på nettet. Nå er oppskrifta her.

Du trenger til 4 personer:
2 brokkoli/ 2 ss smør/ Litt melk eller fløte om du vil/ ca 1 appelsin/ 10-15 valnøtter/ parmesan/ salt og pepper/ stavmikser

Fremgangsmåte:
Kok opp vann med litt salt i. Bryt eller skjær av brokkolitoppene, ha disse i det kokende vannet. Brokkolien skal koke ca 4- 5 minutter, den må være så mør at den kan moses. Mens brokkolien koker skreller du appelsin, og skjærer den i små biter. Hakk valnøtter. Når brokkolien har kokt ferdig, heller du av vannet, tilsetter smør, og moser med stavmikser. Om du ønsker kan du ha i litt melk eller fløte, gir litt rundere/mildere smak. Smak til med salt og pepper. Ha over i ei serveringsskal, ha over valnøtter og appelsin. Riv parmesan over, så mye du ønsker.

Som nevnt godt til flere ting. Det er bare å velge og vrake. Kanskje til torskerett med ost, eller torsk med reker i saus? Stekt torsk med bacon og brokkolipurè kan testes, det kan også pepperkylling med paprikasaus. Kanskje til ovnsstekt laks? Eller, enkelt og greit som tilbehør til fiskekaker. Listen kan fint fortsettes:)

 

image_pdfimage_print
Did you like this? Share it:

Skriv en kommentar

Del din mening...
og ja, hvis du vil ha et bilde ved kommentaren din, skaff deg en gravatar!


two + 2 =

  •  Tags 
  • siste
  • populære poster
  • Kommentarer

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår

Sitron- og rosmarinbakte kyllinglår. Lurt å beregne litt mer enn 30 minutter til denne, så man er … [ Les Mer ]

Meny uke 14

Nåh, på tide med ny ukesmeny og handleliste? Ukas meny: Stekt sei eller torsk med kremet paprika- og … [ Les Mer ]

Lasagne

NB. Lasagne tar over 30 minutter å lage. Lasagne er lett å lage, men tar litt tid. Sausen blir best … [ Les Mer ]

Kjøttrull/lammerull

Prosjekt lære å lage lammerull. Lammerull kan lages på flere måter. Nå har jeg lært å lage den … [ Les Mer ]

Kontakt

Send oss gjerne en  melding på Facebook Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Stekt torsk med bacon og brokkolipurè

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakkeforslag

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Matpakketips til Foreldre&Barn

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

Flymat til besvær

Did you like this? Share it:Tweet Tweet This Post

sonablate

Hi there, You've done a fantastic job. I'll certainly digg it and personally recommend to my friend

https://addictiontreatments101.com

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or i

profil zamknięty 140x140

profil zamknięty 140x140

cena stali na giełdzie

cena stali na giełdzie

Robertson

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

Matbloggtoppen

Matbloggsentralen